24.11.2009. / 18:45

Autor: Totalsport

Šuker u Top 10 koji nikada nisu osvojili Zlatnu loptu

Nogometni internet-portal Goal.com obznanio je vlastitu listu deset najboljih svjetskih nogometaša, nakon 1995. godine, koji nikada nisu ponijeli laskavu Zlatnu loptu France Footballa

Davor ŠukerDavor ŠukerNogometni internet-portal Goal.com obznanio je vlastitu listu deset najboljih svjetskih nogometaša, nakon 1995. godine, koji nikada nisu ponijeli laskavu Zlatnu loptu France Footballa.

Na toj listi, na desetom mjestu, se nalazi i ime legendarnog hrvatskog nogometaša Davora Šukera, koji također nikada nije službeno proglašen najboljim svjetskim nogometašem. U opisu se kaže:

"Bio je u borbi za lentu najboljega 1996. i 1998. godine kada je vodio svoju Hrvatsku do četvrtfinala Europskog prvenstva, odnosno polufinala Svjetskog prvenstva. Bio je klasični strijelac, sigurno jedan od najboljih u svojoj generaciji. Zabijao je u svakoj momčadi u kojoj je igrao, bio to zagrebački Dinamo ili Sevilla i Real Madrid. Najbliže je trofeju bio 1998. godine, ali je tada osvojio drugo mjesto, iza Zidanea", piše u objašnjenju.

Po Goal.comu je najbolji među njima talijanski nogometaš Paolo Maldini, koji se umirovio prošle sezone. Spominje se da je "pomalo tragično da nogometaš koji je osvojio sedam naslova prvaka Serie A, pet Kupova ili Liga prvaka, te jedan naslov svjetskog prvaka nikada nije bio proglašen najboljima".

Uzgred rečeno, Maldini je dva puta bio treći u ovom izboru, i to 1994. i 2003. godine.

Na drugom mjestu je Thierry Henry za kojeg se spominje da je "jedan od najboljih napadača Arsenala i Francuske svih vremena", dok je treći Gianluigi Buffon "najbolji vratar na svijetu već dugi niz godina".

Deset najboljih koji nikada nisu osvojili Zlatnu loptu:

1. Paolo Maldini (Italija)

2. Thierry Henry (Francuska)

3. Gianluigi Buffon (Italija)

4. Cafu (Brazil)

5. Lilian Thuram (Francuska)

6. Alessandro Nesta (Italija)

7. Oliver Kahn (Njemačka)

8. Raul (Španjolska)

9. Peter Schmeichel (Danska)

10. Davor Šuker (Hrvatska)

Vezane vijesti

Buffon: Najviše se bojim Ivice Olića

Buffon: Najviše se bojim Ivice Olića

Gianluigi Buffon, sjajni talijanski vratar, jedan je od najiskusnijih u momčadi „azzurra". Ujedno, Buffon će kao zadnja prepreka stajati i Hrvatima u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika