24.11.2009. / 19:58

Autor: Hina

Ubila se pripadnica slovenske vojske na Kosovu

"Istraga je u tijeku i ne mogu govoriti o drugim pojedinostima", rekao je Kores za A-kanal, dodavši da je o tragediji već obaviještena rodbina stradale

Borut Pahor posjetio je prošle godine slovenske vojnike na KosovuBorut Pahor posjetio je prošle godine slovenske vojnike na KosovuPripadnica slovenske vojske umrla je u utorak popodne u bazi u Peći na Kosovu od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem, objavilo je slovensko ministarstvo obrane, a neslužbeno se doznaje da je riječ o samoubojstvu.

Slovenska televizijska postaja A-kanal javila je u utorak navečer da se profesionalna pripadnica slovenske vojske, koja je služila u vojnoj bazi u Peći gdje se nalazi kontingent od gotovo 400 slovenskih vojnika u mirovnoj misiji, ubila naočigled ostalih vojnika. Razlozi tog čina nisu poznati.

Samoubojstvo ili nesreća

U razgovoru za A-kanal glasnogovornik slovenskog ministarstva obrane Simon Kores nije ni potvrdio ni zanijekao vijest da je riječ o samoubojstvu, niti okolnosti u kojima se to dogodilo.

"Istraga je u tijeku i ne mogu govoriti o drugim pojedinostima", rekao je Kores za A-kanal, dodavši da je o tragediji već obaviještena rodbina stradale.

Kores je rekao da tijekom događaja nije bio ugrožen nitko od vojnika i da oni nastavljaju obavljati svoje obveze.

Obitelji umrle sućut je izrazio je i predsjednik države Danilo Tuerk i ministarstvo obrane, zatraživši da se taj slučaj što prije istraži.

To je prva nasilna smrt u slovenskoj vojsci u inozemstvu, u tijeku mirovnih operacija u kojima sudjeluju slovenski vojnici.

Vezane vijesti

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer Adrian Nastase (61), osuđen u srijedu na dvije godine strogog zatvora zbog korupcije, pokušao je samoubojstvo kada je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika