26.11.2009. / 01:23

Autor: Totalsport

LP, skupina B: Besiktas prekinuo Unitedov niz nepobjedivosti na Old Traffordu

Uoči srijede i 5. kola nogometne Lige prvaka Manchester United nije poražen na svome Old Traffordu u čak 23 utakmice zaredom. Seriju je pomalo neočekivano prekinuo Beşiktaş (1-0)

Rodrigo Tello i Ismail Koybasi slave pogodakRodrigo Tello i Ismail Koybasi slave pogodakUoči srijede i 5. kola nogometne Lige prvaka Manchester United nije poražen na svome Old Traffordu u čak 23 utakmice zaredom. Seriju je pomalo neočekivano prekinuo Beşiktaş (1-0).

Istini za volju, budući da je United već osigurao plasman u osminu finala, njegov je menadžer Alex Ferguson na teren izveo šarenu postavu. No, vjerojatno je očekivao da će i s njom uspjeti doći barem do boda koji bi mu definitivno donio prvo mjesto u skupini B.

Tako, međutim, nisu mislili Turci koji su došli do prve pobjede u Ligi prvaka nakon šest godina. Trenutak odluke dogodio se u 20. minuti kada je lopta Rodriga Tella s nešto manje od 30 metara okrznula Rafaela i prevarila Bena Fostera na vratima "crvenih vragova".

Beşiktaş si je pobjedom ostavio barem malu šansu da u posljednjem kolu, kada dočekuje CSKA, dođe do trećeg mjesta i nastavka natjecanja u Europa ligi. Manchester će, pak, u Wolfsburgu pokušati osigurati prvo mjesto koje bi mu eventualno moglo donijeti nešto lakšeg suparnika u osmini finala.

CSKA sačuvao izglede za drugi krug

Nogometaši moskovskog CSKA-a izvukli su se iz minusa i došli do pobjede (2-1) protiv Wolfsburga u prvoj utakmici 5. kola skupine B Lige prvaka.

Ruska je momčad na taj način sačuvala izglede za plasman u osminu finala budući da kolo prije kraja ima sedam bodova, isto kao i njezin večerašnji (srijeda) protivnik. No, Wolfsburg će, u slučaju jednakog broja bodova i na kraju natjecanja, ipak biti u prednosti budući da je kod kuće bio bolji od Rusa s 3-1.

Njemački je prvak do vodstva u ruskoj prijestolnici došao u 19. minuti nakon kontranapada. Obafemi Martins je u konačnici sjajno podvalio loptu bosansko-hercegovačkom reprezentativcu Edinu Džeki koji je utrčao u kazneni prostor i pogodio za 1-0. Džeko je u 53. minuti još jednom poslao loptu u mrežu domaćina, ali pogodak je poništen jer se "Ćirin dijamant" nalazio u zaleđu.

Stvari su otada krenule nizbrdo za Wolfsburg. Već u 58. minuti CSKA je izjednačio zahvaljujući Čehu Tomašu Necidu koji je udarcem glavom iskoristio dodavanje Jevgenija Aldonina. Pobjedu je ruskom doprvaku osigurao Srbin Miloš Krasić sjajnim udarcem s otprilike 30 metara. Silni napadi domaćina do kraja im ipak nisu donijeli uvjerljiviju pobjedu, ali su barem sačuvali šanse za drugi krug.

U posljednjem kolu Wolfsburg dočekuje Manchester United koji je već osigurao osminu finala, dok CSKA ide u goste Beşiktaşu.

Liga prvaka, skupina B, 5. kolo:

CSKA - Wolfsburg 2-1 (Necid 58, Krasić 66 / Džeko 19)

Manchester United - Beşiktaş 0-1 (Tello 20)

Ljestvica:

1. Manchester United 5 3 1 1 7-5 10

2. Wolfsburg 5 2 1 2 8-5 7

3. CSKA Moskva 5 2 1 2 8-9 7

4. Beşiktaş 5 1 1 3 2-6 4

Vezane vijesti

TBL: Beşiktaş osigurao tri meč lopte

TBL: Beşiktaş osigurao tri meč lopte

Košarkaši Beşiktaşa su pobjedom 81-55 protiv Efes Anadolua, u četvrtoj utakmici finala doigravanja turskog prvenstva, poveli s 3-1 i osigurali su tri… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika