27.11.2009. / 17:09

Autor: Nacionalova redakcija

Jospović zatražio smjenu Kalmete: Vlast je znala što se događa u HAC-u

"Glavni operativci, u ovom slučaju Zdravko Livaković, daju ostavke "iz privatnih razloga"; izvršitelji - u ovom slučaju članovi Uprave HAC-a idu u pritvor, a onima koji vuku konce, u čijem se resoru sve to događa - ne dogodi se ništa"

Ivo Josipović i čelnik SDP-a Zoran MilanovićIvo Josipović i čelnik SDP-a Zoran MilanovićKlub SDP-a danas je uputio u proceduru prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru mora, prometa i infrastrukture Božidaru Kalmeti. Zamoljen da komentira taj prijedlog Ivo Josipović je izjavio:

"Nakon mnogobrojnih, dobro dokumentiranih afera u javnim poduzećima pod njegovom kontrolom, vrijeme je da ministar Božidar Kalmeta ode. On treba podnijeti ostavku ili mora biti smijenjen. Hrvatski građani umorni su od farsi koje se ponavljaju svaki put kada mediji, USKOK i odvjetništvo u nekoj javnoj tvrtki otkriju nepravilnosti i kriminal. Glavni operativci, u ovom slučaju Zdravko Livaković, daju ostavke "iz privatnih razloga"; izvršitelji - u ovom slučaju članovi Uprave HAC-a idu u pritvor, a onima koji vuku konce, u čijem se resoru sve to događa - ne dogodi se ništa. Jer Kalmeta "ništa ne zna".

A premijerka "zna" da on ništa ne zna. A svi znaju sve. Tako je bilo i s Polančecom. Tako je bilo i s Rončevićem. Branilo ih se do kraja, dok svaka daljnja obrana nije postala besmislena. E, pa, dosta je bilo drskog odbijanja odgovornosti. Kad postanem predsjednik Hrvatske, prekinuti ću ovu farsu koja iritira građane Hrvatske. Inzistirat ću na tome da državna tijela rade svoj posao odgovorno, ali i na tome da ministri snose političku odgovornost za ono što im se događa u resoru", rekao je Josipović.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
5/10/09

frenkie257, 27.11.09. 17:42

Bravo svi znaju sve.
Tako svi zanju da si pod pokroviteljstvom i u suradnji sa svojim prijateljem Kregarom (inače poznatim što bi i muhu u letu ,ali ne želi platiti pa mora studentice za ocjenu) opljačkao pogrebno poduzeće.
Tko o čemu ku..a Josipović o poštenju.


registracija
9/8/09

vinko12, 27.11.09. 18:25

sdp-ovci proizvode afere, napuhavaju ih i nastoje rusiti vladu. A bi onda trebalo biti. da nam sdp i hns stoka vlada u upravlja. dosta nam je bilo mesicaevih sranja, nemorala i kradje kroz prodaju poduzeca.


registracija
8/8/09

tovar62, 28.11.09. 06:38

ma vidi ti ovoga Agnostika sta je navalija,ovakvima koji ne vjeruju bas u nista treba zabranit javno nastupat,a jadne li drzave jos ako dobije izbore e onda vise ne mozemo pricat da smo90%katolicka zemlja,onda bi i Kaptol morao snositi odgovornost....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika