28.11.2009. / 13:35

Autor: Nacionalova redakcija

Mesić: 'Sanader je vjerojatno nešto znao o velikim mutnim poslovima'

"Očito je kako su svi slučajevi stajali negdje u ladicama, jer se radi o poslovima starijeg datuma, a nisu se rješavali jer ili nije bilo političke volje, ili netko misli kako nije dobro uzbuđivati odgovorne, već ih treba pustiti da imaju lakši san", dodao je

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas u sklopu tradicionalne kave s građanima kako kako ne zna bi li ministar Kalmeta trebao podnijeti ostavku, ali i da treba vidjeti kako će se slučaj dalje razvijati.

"Ako Kalmeta procjeni da su oni krivi, valjda će nešto poduzeti. Ostavka se podnosi kada čovjek procjeni da je trebao znati što mu suradnici rade, no teško je uvijek znati sve. Istina je da je svaki ministar odgovoran za svoj resor, a podnošenje ostavke više je pitanje moralne odgovornosti, o čemu će odluku donijeti sam Kalmeta", rekao je Mesić te dodao kako je do uhićenja i razotkrivanja afera došlo 'zbog nove političke klime'.

"Očito je kako su svi slučajevi stajali negdje u ladicama, jer se radi o poslovima starijeg datuma, a nisu se rješavali jer ili nije bilo političke volje, ili netko misli kako nije dobro uzbuđivati odgovorne, već ih treba pustiti da imaju lakši san", dodao je.

Upitan da li pritom aludira ili misli na Sanadera, odnosno da li je došlo vrijeme da Bajić porazgovara sa bivšim premijerom, Mesić je rekao kako ne zna da li je on bio umješan u mutne poslove, ali da je 'vjerojatno nešto znao', jer su to bili 'veliki poslovi'. Mesić je tijekom tradicionalne kave sa građanima razgovarao i o drugim aktualnim temama. Tako se osvrnuo i na Pelješki most. Ustvrdio je kako taj projekt nije prioritet u aktualnoj situaciji, te dodao da se s njegovom gradnjom može čekati još koju godinu, 'ako se do sada moglo čekati nekoliko milijuna godina, koliko su odvojene te dvije obale'.

"Razgovarao sam nedavno s inženjerom Jurom Radnićem iz Splita koji mi je rekao kako se umjesto mosta mogao napraviti i puno jeftiniji tunel, pa bi on prema izračunima koštao jednu trećinu cijene mosta, ukoliko ga naravno ne bi bojala tvrtka Skladgradnja", sarkastičan je bio Mesić.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 28.11.09. 20:35

Stipe glavno da si ti nevinasace i kod yebe nema mutnih poslova,mislija si da ti nema kraja ima,ima ni novi red ti nece produziti kraj....


registracija
16/11/09

PANTERA, 29.11.09. 08:24

ovdje je u igri krupni kapital i nikakvi interesi naroda


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika