28.11.2009. / 17:08

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

HSLS o HAC-u: Postoji i politička odgovornost, premijerka Kosor je na potezu

Inzistirat ću da se još žešće i brže radi na tim procesima, poručio je Kosor dodajući kako je normalno da kad je netko koalicijski partner sa dva saborska zastupnika ne može raditi čuda

Predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) Darinko Kosor Predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) Darinko Kosor Predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) Darinko Kosor najavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će Dražen Budiša do kraja ove godine biti ponovno član te stranke HSLS-a.

Mislim da je dobro da čovjek koji je osnivao stranku i bio dugogodišnji predsjednik, bude ponovno i formalno član stranke, rekao je Kosor.

Komentirajući zahtjev SDP-a za smjenom ministra Božidara Kalmete zbog afere u Hrvatskim autocestama (HAC), Kosor je rekao da je to problem HSLS-ovog koalicijskog partnera HDZ-a.

"Mi se u to ne želimo miješati, na njima je odluka", poručio je Darinko Kosor, pohvalivši rad premijerke Kosor naglasivši kako su u nekoliko mjeseci njezinog mandata vidljive promjene po pitanju rješavanja kriminala.

Inzistirat ću da se još žešće i brže radi na tim procesima, poručio je Kosor dodajući kako je normalno da kad je netko koalicijski partner sa dva saborska zastupnika ne može raditi čuda.

Imamo koalicijski sporazum i svatko odgovara za svoje ljude, poručio je Kosor.

Upitan očekuje li smjenu ili ostavku ministra Kalmete, Kosor je ustvrdio da postoje dvije vrste odgovornosti - kaznena i politička, te dodao da očekuje da se što se tiče političke odgovornosti povuku određeni potezi.

Upitan o tome kojeg će predsjedničkog kandidata podržati rekao je da će HSLS biti opredijeljen i podržati jednog od kandidata, no još moraju donijeti odluku hoće li to biti u prvom ili drugom izbornom krugu.

Kosor je najavio kako će već kroz petnaestak dana izići će s novim zakonskim prijedlogom o medicinski potpomognutoj oplodnji, a do kraja siječnja također će izići i sa još nekoliko zakonskih prijedloga vezanih za rasterećenje gospodarstva.

Novi predsjednik stranke Darinko Kosor, nakon današnje konstituirajuće sjednice Središnjeg vijeća, Nadzornog odbora i Statutarne komisije, predstavio je najuže vodstvo stranke.

Bivša predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić izabrana je za predsjednicu Središnjeg vijeća stranke, dok su potpredsjednici stranke Hrvoje Vojković, Sandro Jurman, Karin Fenjveši i Stanko Zrilić.

Nisam prihvatio poziv premijerke Jadranke Kosor da uđem u Vladu, već sam smatrao kako je puno bolje rješenje da u Vladi ostane potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić, rekao je Kosor. Dodao je kako će se on kao novoizabrani predsjednik HSLS-a baviti pitanjima organizacije i pripremom stranke za predstojeće parlamentarne izbore.

Vezane vijesti

'Ništa se nije promijenilo'

'Ništa se nije promijenilo'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas kako je aktualna vlada nastavlja tamo gdje je stala loša prethodna vlada te kako se tijekom… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 28.11.09. 20:41

Ovaj sve okolo pa na mala vrata...


registracija
8/8/09

tovar62, 28.11.09. 20:44

Darinko neka ti pok.Vlado Gotovac bude uzor i karijera i svjetla buducnost je pred tobom,i ne zaboravi rjeci Vlade,Hrvatska ce biti zemlja kakvu ,je mi napravimo,a ne drugi,i nismo se borili za lupesku,nego da dostojno Hrvat zive u svojoj zemlji...


registracija
29/11/09

Ivis, 29.11.09. 19:20

Darinko!!! Ne umaci prste u marmeljadu! Jedino tako mozes nesto dobroga uciniti. Samo ostro i naprijed!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika