30.11.2009. / 15:03

Autor: Hina

Janaf s OMV-om potpisao ugovor o skladištenju derivata

Janaf je u ranije objavljenim podacima o poslovanju u prvih devet mjeseci izvijestio da mu je neto dobit u razdoblju siječanj-rujan iznosila 83,4 milijuna kuna, što je čak 152,7 posto više nego u istom razdoblju lani

Ante MarkovAnte MarkovJadranski naftovod (Janaf) izvijestio je danas da je s naftnom kompanijom OMV Hrvatska potpisao trogodišnji ugovor o skladištenju naftnih derivata na terminalima Omišalj i Žitnjak.

"Obavještavamo Vas da su Janaf d.d. i OMV Hrvatska d.o.o. potpisali Ugovor o skladištenju naftnih derivata na terminalima Omišalj i Žitnjak za razdoblje od 1. siječnja 2010. godine do 31. prosinca 2013. godine", navodi se u obavijesti koju je Janaf objavio na Zagrebačkoj burzi.

Janaf je u ranije objavljenim podacima o poslovanju u prvih devet mjeseci izvijestio da mu je neto dobit u razdoblju siječanj-rujan iznosila 83,4 milijuna kuna, što je čak 152,7 posto više nego u istom razdoblju lani.

Iz Janafa su pritom istaknuli kako je rast dobiti najvećim dijelom rezultat poslovnih aktivnosti, pri čemu su rast zabilježili prihodi od transporta nafte, skladištenja nafte i naftnih derivata.

Kako su tada objavili iz Janafa, prihodi od transporta nafte porasli su za 39,9 posto u odnosu na devet mjeseci lani i za 21,9 posto od planiranih prihoda, višestruko su porasli prihodi od skladištenja nafte, a prihodi od skladištenja derivata porasli su na godišnjoj razini za 8,1 posto.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika