01.12.2009. / 19:55

Autor: Totalsport

Danijel Pranjić: Za rođendan si želim pogodak

Službena internetska stranica njemačkog nogometnog giganta Bayerna donosi priču o hrvatskom dvojcu u svojim redovima, Ivici Oliću i Danijelu Pranjiću

Ivica Olić i Danijel PranjićIvica Olić i Danijel PranjićSlužbena internetska stranica njemačkog nogometnog giganta Bayerna donosi priču o hrvatskom dvojcu u svojim redovima, Ivici Oliću i Danijelu Pranjiću.

U tekstu koji počinje rečenicom “mogao bi to biti lijep Božić u kući Olićevih” piše da su se dvojica hrvatskih nogometaša dogovorila da će Pranjić, u slučaju da u preostalim utakmicama bundesligaškog nadmetanja do zimske stanke ne postigne pogodak, Olićevoj djeci, Luki, Antoniju i Lari, pristupiti obućen kao Djed Božičnjak.

- Rekao sam mu da mora više pucati prema golu. Asistencija će mu pomoći da podigne samopouzdanje i bude još bolji - kazao je Olić aludirajući na precizno Pranjićevo dodavanje u susretu protiv Hannovera (3-0) kojeg je potom njegov reprezentativni kolega glavom pospremio u gol u 47. minuti susreta.

- U posljednje dvije utakmice sam pokazao da nisam zaboravio igrati nogomet. Znam da mogu igrati i bolje - dodao je Pranjić koji je po vlastitome sudu na nekih “60-70 posto mogućnosti”, te otkrio zbog čega se moralo pričekati da proigra.

- Nisam igrao na poziciji na kojoj sam najbolji. Na poziciji lijevoga braniča ponekad imam problema jer nisam defanzivac. To su svi mogli primijetiti, pa tako i trener - podsjetio je Pranjić sada pomaknut na rubni lijevi dio vezne linije.

- To je moje mjesto. A, uostalom, velika je razlika između Heerenveena i Bayerna u kojem se u svakoj utakmici mora pobijediti. Mislio sam da će biti lakše, ali Bundesliga je kudikamo jača od Eredivisije.

Podržao ga je u tom zaključku i Olić podsjetivši na svoj prelazak iz moskovskog CSKA u njemačko nogometno prvenstvo.

- Potrebno je vrijeme prilagodbe. A, u Bayernu je mnogo teže nego što je meni bilo kada sam dolazio u Hamburg.

Za kraj je Pranjić imao i jednu želju.

- Uvijek kada sam igrao na rođendan uspio sam postići i pogodak. Sada si ga želim u petak.

Pranjić će 2. prosinca napuniti 28 godina. Rođendansko slavlje imat će priliku upotpuniti u petak kada Bayernu u goste stiže Borussia iz Mönchengladbacha.

Utakmica je to 15. kola Bundeslige.

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika