02.12.2009. / 12:00

Autor: Totalsport

Nicole Kidman promovira australsku kandidaturu Svjetskog prvenstva

Australski nogometni savez (FFA) iznio je svoju prezentaciju za organizacijom Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. i 2022. godine u Cape Townu

Nicole KidmanNicole KidmanAustralski nogometni savez (FFA) iznio je svoju prezentaciju za organizacijom Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. i 2022. godine u Cape Townu.

Prezentacija je osim govora predsjednika FFA-a Franka Lowyja uključivala i brošure i kratak film u kojem je naratorica bila slavna australska glumica Nicole Kidman.

Prema riječima holivudske zvijezde Australija nudi “zabavno, opušteno i sigurno nogometno natjecanje”.

- Jedan od univerzalnih aspekata australske ponude je činjenica da sve te nabrojane faktore nudimo u paketu - rekao je Lowy.

Završna rečenica filma bio je snažan emocionalan apel Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) da izaberu upravo Australiju.

“Naša otočna domovina, najstariji kontinent na zemlji, nikad nije bila domaćin Svjetskog prvenstva. Bilo bi to Svjetsko prvenstvo kojim bi se svijet ponosio”, rezimirala je Kidman.

Australskoj prezentaciji nazočili su predstavnici FIFA-inog izvršnog odbora Franz Beckenbauer, Jack Warner, Geoff Thompson, Reynald Temarii i Mohammed Bin Hamman.

Izvršni će odbor svoju odluku o domaćinu SP-a 2018. i 2022. obznaniti 2. prosinca 2010. godine.

Vezane vijesti

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Nogometni savez Srbije (FŠ) uputio je žestok prosvjed Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) zbog odluke njezina Izvršnog odbora da reprezentaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika