11.09.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

PARIZ

TERORIST CARLOS IZJAVIO DA SE DIVI BIN LADENU

TERORIST CARLOS IZJAVIO DA SE DIVI BIN LADENU

Najpoznatiji svjetski terorist svih vremena poznat kao Carlos ili Šakal, u interwiewu za londonski Al-hayat izjavio je da se divi Osami bin Ladenu
‘’Ponosan sam na put šeika Osame bin Ladena. Pratim razvoj situacije nakon napada na Ameriku od početka, bez prestanka . Ne mogu opisati kakvo mi je zadovoljstvo i olakšanje priuštilo njegovo djelo’’.
Carlosovo pravo ime je Ilich Ramirez Sanchez, a dobio ga je po srednjem imenu Vladimira Ilića Lenjina. Rođen je u Venezueli 1949. u milijunaškoj obitelji, a sebe opisuje kao anti-imperijalista, komunista i muslimana. Od 70-ih godina prošlog stoljeća bio je najtraženiji terorist na svijetu. Carlos je nakon dva desetljeća potrage uhićen u Sudanu 1994 godine, gdje je živio pod lažnim imenom. Prebačen je u Pariški zatvor i doživotno osuđen zbog ubojstva dvojice francuskih tajnih agenata i svog kolege za kojega je sumnjao da ga potkazuje.
Među njegova najpoznatija zlodjela zasigurno spada organiziranje pokolja izraelskih sportaša na Olimpijskim igrama 1974. u Minhenu.
Carlos je navodno radio i za Titov jugoslavenski režim u zamjenu za slobodu, jer su ga, navodno, 70-ih godina zarobili pripadnici jugoslavenskih sigurnosnih službi.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika