02.12.2009. / 13:09

Autor: Martina Čizmić

Među pet najtraženijih knjiga u Zagrebu tri Baretićeve

Od pet najposuđivanijih knjiga u knjižnicama grada Zagreba, čak su tri knjige Nacionalovog kolumnista

Renato BaretićRenato BaretićPrema istraživanju koje je proveo portal za knjigu i kulturu Moderna vremena, u posljednjih je 90 dana, među najposuđivanijim knjigama u zagrebačkim knjižnicama bila upravo knjiga Nacionalovog kolumnista Renata Baretića.

U top 5 najčitanijih knjiga u posljednja tri mjeseca čak su tri Baretićeva romana.

Na prvome je mjestu roman "Pričaj mi o njoj" u kojem se Baretić bavi ljubavnim trokutom između dvoje ljudi i uspomene na drugu ženu, a sve je smješteno u vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj.

Drugi Baretićev naslov, "Osmi povjerenik", vodi čitatelja na izolirani otok Trečić na kojem stanovnici funkcioniraju po vlastitim pravilima sve do trenutka kada se pojavljuje osmi Vladin povjerenik kojemu je jedini zadatak organizirati legalnu lokalnu vlast na otoku.

Na poslijetku, tu je i roman "Hotel Grand", koji se bavi odrastanjem i pitanjem obitelji, a cijela je radnja smiještena upravo u hotel u kojem je početkom 90-ih bilo leglo prostitucije.

Vezane vijesti

Banana u državi

Banana u državi

Zamišljam očaj onih likova koji su otišli u Poljsku da bi se tamo pijani tukli, pijani švercali bengalke na stadione, pijani ih tamo bacali na teren… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika