02.12.2009. / 14:29

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Vidošević o proračunu: Sastavljen je po modelu 'orkestar svira, a brod tone'

Vidošević je rekao i kako taj dokument pokazuje da u Hrvatskoj još "nema spremnosti za bilo kakav zaokret"

Nadan VidoševićNadan VidoševićNadan Vidošević u borbi je za drugi predsjednički krug i prema gotovo svim anketama praktično je izjednačen s Milanom Bandićem na drugom mjestu predsjedničke utrke. Vidošević je u srijedu bio u Osijeku gdje je komentirao državni proračun za 2010. godinu. U svom komentaru bio je vrlo oštar prema Vladi te je kazao kako je proračun sastavljen po modelu 'orkestar svira, a brod tone'.

Vidošević je rekao i kako taj dokument pokazuje da u Hrvatskoj još 'nema spremnosti za bilo kakav zaokret'.

Problem u rashodima

Na upit novinara o tome bi li trebalo nešto promijeniti u prihodovnoj strani proračuna Vidošević je odgovorio kako u tom dijelu ne treba ništa mijenjati jer je državni proračun u posljednje tri godine narastao za 35 posto, a problem je u rashodima.

Na novinarski upit hoće li, ako bude izabran za hrvatskog predsjednika, vladi nastojati davati smjernice za kreiranje ekonomske politike ili će taj posao u cijelosti prepustiti vladi i mjerodavnim ministarstvima Vidošević je odgovorio kako je ustavna obveza predsjednika Republike da se brine o "funkcioniranju državne vlasti".

Država je ekonomski ugrožena

'Država je danas ekonomski ugrožena i predsjednik Republike je mora braniti na tome polju. Prema tome, ne mogu biti sa strane i promatrati kako moja zemlja ide bez mene, nego moram biti na čelu tog projekta', odgovorio je Vidošević.

Tijekom današnjeg boravka u Osječko-baranjskoj županiji Vidošević će posjetiti svoj izborni stožer u Osijeku, a obići će i Valpovo, Donji Miholjac i Našice.

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 02.12.09. 18:22

lopovčina bi komentirao peder stari ovi vidoševič


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika