04.12.2009. / 10:23

Autor: Nacionalova redakcija

Kerum sa drugim trgovačkim lancima želi zbrinuti radnike posrnulog Peveca

Radnici su u štrajku, zahtjevaju isplatu barem dijela neisplaćenih plaća rujan, listopad i studeni

"Imam prijedlog, ali morao bih ga dogovoriti s čelnim ljudima desetak ostalih trgovačkih tvrtki u Hrvatskoj. Budući da je za 70-ak radnika splitskog Peveca sudbina neizvjesna, predlažem da svaki od nas, tipa Konzum, Studenac, Gavrilović i ostali, zaposle sedam do osam radnika i na taj način možemo za sada riješiti njihov status.

Volio bih im pomoći, znam da im posao treba odmah, a ako se ostali slože s mojim prijedlogom, ja sam za", rekao je za Slobodnu Dalmaciju splitski gradonačelnik Željko Kerum, iznoseći tako svoj neformalni prijedlog za zbrinjavanje zaposlenika posrnule bjelovarske tvrtke, koja svakodnevno gasi svoje ispostave u mnogim hrvatskim gradovima. Radnici su u štrajku, zahtjevaju isplatu barem dijela neisplaćenih plaća rujan, listopad i studeni.

U međuvremenu dežuraju u trgovinama koje su nekad služile kao njihov poslovni prostor, a danas zjape prazne. U nastojanju da spriječe tvrtku od potpune propasti vlasnici Zadravko i Višnja Pevec traže pomoć inozemnih banaka. Žalili su se ovih dana na činjenicu da im 'Vlada ne pomaže u spasu kompanije, jer bi i Vladi trebalo biti u interesu da spasi hrvatsku tvrtku'

Vezane vijesti

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je kako više ne pregovara s Dankom Končarom oko kupnje i ulaska u projekt hotel Marjan na Zapadnoj obali,… Više

Komentari

registracija
24/11/09

friz, 04.12.09. 14:35

bravo Kerum!Konačno neki konkretni prijedlog i rješenje.Vidi se da si" čovik iz naroda".Mogu pisati o tebi šta god žele,svi oni zajedno nemaju toliko osjećaja za te ljude kao ti sam.ČESTITAM!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika