04.12.2009. / 13:39

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Stazić: Interes javnosti određuje Hloverka, a taj interes je HDZ

"Interes javnosti određuje Hloverka Novak Srzić, koji (interes javnosti) postoji za HDZ, ali ne i za ostale političke stranke. Da je Vijeće za elektroničke medije tada barem na 24 sata HTV-u ukinulo koncesiju, glavna urednica Informativnog programa već bi tada podnijela ostavku"

Nenad StazićNenad StazićSabor je na samom kraju ovotjednog zasjedanja raspravio konačni tekst Zakona o elektroničkim medijima, koji znatno šire uređuje područje elektroničkih medija.

Državna tajnica u Ministarstvu kulture Nina Obuljen uvodno je objasnila da se televizijsko emitiranje po prvi puta uređuje kao linearna i audiovizualna usluga na zahtjev, u vremenu koje odabere korisnik.

Rušenje ustavnog poretka

Damir Kajin (IDS) optužio je komercijalne televizije da ruše ustavni poredak, jer u izbornoj kampanji prednost daju kandidatima koji su po ukusu kapitala.

"Iako je režimska televizija, HTV je mila majka prema komercijalnim televizijama, koje kao eksponenti kapitala biraju kandidate za ovo ili ono i tako određuju budućnost naše djece", ustvrdio je Kajin.

Nenad Stazić (SDP) se, pak, u raspravi obrušio na HTV zbog posebne emisije u kojoj je emitiran jednosatni govor bivšeg premijera i čelnika HDZ-a Ive Sanadera sa sabora njegove stranke u srpnju, uvjeren da je riječ o kršenju zakona.

HDZ sponzor HRT-u

Ističe da zakon zabranjuje političkim strankama da budu pokrovitelji emisija izvan izbornih kampanja. "Ne znam je li HDZ bio sponzor HRT-a, ali sponzorirati se ne mora samo novcem, nego i drugim uslugama, a to je onda korupcija", poručio je Stazić.

"Interes javnosti određuje Hloverka Novak Srzić, koji (interes javnosti) postoji za HDZ, ali ne i za ostale političke stranke. Da je Vijeće za elektroničke medije tada barem na 24 sata HTV-u ukinulo koncesiju, glavna urednica Informativnog programa već bi tada podnijela ostavku", rekao je SDP-ov zastupnik.

SDSS-ovac Ratko Gajica zauzeo se da se manjinskim udrugama pomogne u pripremi programa kojima mogu konkurirati za novac iz Fonda za poticanje pluralizma.

Agresivno reklamiranje

Ustvrdio je da se sada novac iz tog fonda troši na programe odrađene šablonski, bez senzibiliteta za probleme manjina i sadržaja koji afirmira toleranciju.

Založio se i za dodatno ograničavanje vremena za reklame kao i da se iz dječjeg programa makne "agresivno reklamiranje neprimjereno toj dobi".

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 04.12.09. 15:59

Sve je to istina sto navodi gosp.Stazic.Problem broj 1 je ta nepopravljiva vjestica i desnicarka Hlo.Dok je HDZ na vlasti bojim se da se nista nece mjenjati,jer njima odgovara ta diktatura od Hlo.


registracija
16/11/09

simo, 04.12.09. 16:51

E, sad je došlo vrijeme da u vama omraženoj zemlji zvanoj Hrvatska,politiku nas gledatelja vode domoljubno osviješteni urednici.
Vrijeme vaših urednika je trajalo 45 godina.Neki od njih(Jakić)postali su savjetnici predsjednika Mesića i nepravedno vas ostavivši izgubljene u labirintima komunizma.Diktatura šarmantne nam Hloverke smeta samo vama,ali vas je previše malo.
Ali priznajem glasni ste!


registracija
16/11/09

simo, 04.12.09. 16:59

Ali kad se zbroje svi vaši (lijevi)novinari i sve emisije poput:Latinice,Nedjeljom u 2,kao i ostali novinari raznih emisija + tiskovine, lako se vidi da na HTV-u NEMA cenzure i da ste usprkos svemu tome jako slabi i usamljeni.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika