04.12.2009. / 16:10

Autor: Andrea Belin

Roman Polanski napokon prebačen iz zatvora u kućni pritvor

Slavni redatelj smjestio se u svoju kuću od 1800 kvadrata u švicarskim Alpama u kojoj će boraviti s pričvršćenom elektronskom narukvicom. Ona će se svaki put aktivirati ako se pomakne izvan zadanih granica

Roman PolanskiRoman PolanskiŠvicarske vlasti prebacile su danas Romana Polanskog iz zatvora u kućni pritvor u njegovu kuću u zimovalištu Gstaadu jer je slavni redatelj napokon platio jamčevinu u iznosu od četiri i pol milijuna franaka.

Policija je blokirala područje oko njegove "kolibe" od 1800 kvadrata kako bi udaljila dvjestotinjak novinara koji su čekali sedamdesetšestogodišnjeg redatelja.

Inače, Polanski neće smjeti napuštati kuću u kojoj će boraviti s pričvršćenom elektronskom narukvicom jer će se ona svaki put aktivirati ako se pomakne izvan zadanih granica.

Podsjetimo, dobitnik Oscara 2002. godine za film Pijanist, uhićen je u rujnu u Švicarskoj na temelju američkog naloga za uhićenje.
Optužen je da je 1977. godine silovao trinaestogodišnju djevojčicu, omamivši je šampanjcem i sedativom tijekom probnog snimanja.

Optužen u šest točaka za silovanje, uporabu droge, zlostavljanje djeteta i sodomiju, Polanski je priznao krivnju za nezakonit spolni odnos i upućen je u zatvor na psihijatrijsko promatranje na 90 dana, a oslobođen je nakon 42 dana kao psihički zdrav.

Dan prije izricanja presude 1. veljače 1978. napustio je SAD, i od tada nije stupio na američko tlo. Polanski je uoči uhićenja doputovao u Švicarsku kako bi sudjelovao na zueriškom filmskom festivalu.

Vezane vijesti

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Uprava Alcatraza, nekad zloglaznog zatvora, a danas turističke atrakcije pokraj San Francisca, obilježila je 50. godišnjicu slavnog i jednog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika