11.09.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

RASIZAM

SRAMOTNO: MINISTARSTVO PROSVJETE DONIJELO RASISTIČKU ODLUKU O SEGREGACIJI ROMSKE DJECE

Ministarstvo prosvjete i športa donijelo je skandaloznu i sramotnu odluku po kojoj će u Područnoj školi Držimurec-Strelec u Međimurskoj županiji romska i hrvatska djeca pohađati zasebne razrede.
Glasnogovornica Ministarstva prosvjete i športa Danijela Grizelj je objavila da će nekolicina ‘’naprednije romske djece’’ ipak moći biti u razredu sa Hrvatima.
Ministarstvo prosvjete i športa prvotno je prihvatilo prijedlog Ureda državne uprave – Službe za društvene djelatnosti Međimurske županije po kojem su učenici trebali biti zajedno u razredima Područne škole Držimurec-Strelec.
Novu odluku Ministarstvo pravda time što su roditelji hrvatske djece bili ogorčeni idejom da će njihova djeca pohađati isti razred s romskom.
Ministarstvo je ovu odluku donijelo nakon što je županijski Ured zatražio od Ministarstva zaseban ustroj razreda za tu područnu školu.

Vezane vijesti

Zabrinutost zbog proturomske ksenofobije

Zabrinutost zbog proturomske ksenofobije

Predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin na početku plenarne sjednice Hrvatskog sabora danas je u ime… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika