06.12.2009. / 14:23

Autor: Hina

Pusić: Hrvatska nema dovoljno novca za nove vojnike u Afganistanu

Vesna Pusić se protivi eventualnom ukidanju županija, gradova i općina, te se zalaže za, kako je kazala, preustroj statističkih regija koje su prijavljene kod pristupnih pregovora s Europskom unijom

Vesna PusićVesna PusićU sklopu predizborne kampanje predsjednička kandidatkinja Hrvatske narodne stranke (HNS) Vesna Pusić posjetila je Čakovec, gdje je na Božićnom sajmu razgovarala s građanima.

U izjavi za Hinu kandidatkinja Pusić rekla je kako će se, bude li izabrana za predsjednicu Republika, kao vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH protiviti povećanju broja hrvatskih oružanih snaga u međunarodnoj mirovnoj misiji u Afganistanu.

Nema novca, nema novih vojnika

Smatra da Hrvatskoj trenutačna financijska situacija ne dopušta da se odazove na poziv američkih i ostalih partnera iz NATO saveza za povećanjem trupa u Afganistanu. Dodala je kako trenutačnih 300-tinjak hrvatskih vojnika treba zadržati u mirovnoj misiji protiv terorizma i talibana u toj azijskoj zemlji, te im dati sve potrebno.

Komentirajući mogućnost da bi njezinim izborom za predsjednicu države Hrvatska na dvije ključne funkcije imala dvije žene, Pusić je kazala kako u tome ne vidi ništa loše jer je s premijerkom Jadrankom Kosor i prije radila na nekoliko projekata, na kojima su dobro surađivale, pa ne vidi razlog da tako ne bi bilo i dalje.

Napomenula je kako bi kao predsjednica svih građana držala distancu prema bilo kojoj Vladi.

Vlada se uopće ne bavi tekstilnom industrijom

Tijekom posjeta Čakovcu i Međimurskoj županiji Pusić se upoznala i s problemima tekstilne industrije koja je bitna za gospodarstvo Međimurja. Osvrčući se na stanje u tekstilnoj industriji Pusić je ustvrdila da u toj industrijskoj djelatnosti radi više ljudi nego u brodogradnji, a centralna vlast se njom uopće ne bavi. Izlaz vidi u preorijentaciji tekstilaca s proizvodnje sirovina na finalizaciju i doradu proizvoda.

Vesna Pusić se protivi eventualnom ukidanju županija, gradova i općina, te se zalaže za, kako je kazala, preustroj statističkih regija koje su prijavljene kod pristupnih pregovora s Europskom unijom.

Predsjednička kandidatkinja Pusić kampanju nastavlja poslijepodne posjetom Samoboru.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 07.12.09. 08:47

zasto ih HNS ne finacira kao jaka straka,i bogata,zivila na ORJUNASICA,pusacica


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika