06.12.2009. / 16:36

Autor: Hina

Sindikat prometnika vlakova: U Moravicama problemi s kočnicama na 17 vagona

Sindikat traži "hitnu istragu i reakciju mjerodavnih, u cilju sigurnosti željezničkog prometa te sprječavanja nove željezničke nesreće, jer je", kako se navodi, "očito da s tim vagonima i njihovim kočenjem postoje problemi koje treba hitno otkloniti"

Sumnja se da su neispravne kočnice odgovorne i za nesreću u RijeciSumnja se da su neispravne kočnice odgovorne i za nesreću u RijeciSindikat prometnika vlakova Hrvatske priopćio je da su kod jutrošnje probe kočenja na vlaku broj 61208, u kolodvoru Moravice, radnici Tehničkog pregleda vagona i vlakova (TPVV) utvrdili da od 18 vagona tipa Sgnss, vlasništvo Mađarskih željeznica, ne koči 17 vagona.

Vlak kod kojeg su jutros u 8,30 sati utvrđene neispravnosti zadržan je na kolodvoru Moravice, te se čekaju daljnje upute za otpremu vagona prema kolodvoru Rijeka Brajdica, stoji u dopisu Sindikata, poslanom i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, te Hrvatskim željeznicama.

Mađarski vagoni imaju problema s kočenjem

Također Sindikat upozorava i da je u sastavu vlaku broj 60782, koji je 21. studenoga iskliznuo u kolodvoru Sušak Pećine, od 16 vagona bilo 13 vagona tipa Sgnss.

Navode i dva slična slučaja, utvrđena 28. i 29. studenoga. Na vlaku 42801 tada je utvrđeno da od 11 vagona Sgnss i jednog tipa Rgs koči samo jedan vagon, a kod vlaka 62201 da od 13 Sgs vagona koče samo dva.

Ti problemi evidentirani su u kolodvoru Rijeka Brajdica, ističe se u priopćenju Sindikata prometnika vlakova Hrvatske.

Sindikat traži "hitnu istragu i reakciju mjerodavnih, u cilju sigurnosti željezničkog prometa te sprječavanja nove željezničke nesreće, jer je", kako se navodi, "očito da s tim vagonima i njihovim kočenjem postoje problemi koje treba hitno otkloniti".

Glasnogovornica Ministarstvu mora prometa i infrastrukture, Marina Halužan, Hini je izjavila kako za sada nema informaciju o jutrošnjem događaju.

Vezane vijesti

Željeznička tragedija u Poljskoj

Željeznička tragedija u Poljskoj

U sudaru dva brza vlaka kod mjesta Chalupka na jugu Poljske, u subotu navečer poginulo je najmanje 15 osoba, a 54 putnika su ozlijeđena, priopćile su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika