07.12.2009. / 14:30

Autor: Totalsport

Enio Sacilotto ostaje u Medveščaku i surađuje u U20 reprezentaciji

Donedavni trener prve momčadi KHL Medveščak, Enio Sacilotto, ostaje u klubu kao trener M2 momčadi koja se natječe u Državnom prvenstvu Slovenije

Enio Sacilotto s hokejašima MedveščakaEnio Sacilotto s hokejašima MedveščakaDonedavni trener prve momčadi KHL Medveščak, Enio Sacilotto, ostaje u klubu kao trener M2 momčadi koja se natječe u Državnom prvenstvu Slovenije. Uz to Sacilotto će asistirati pri vođenju mlade reprezentacije Hrvatske U20.

Momčad KHL Medveščak M2 od danas (ponedjeljak) je u rukama Kanađanina Enia Sacilotta. Nakon odlaska s klupe prve momčadi, Sacilotto preuzima M2 momčad u trenutku kada drže sedmo mjesto u Državnom prvenstvu Slovenije s osvojena 23 boda. Nakon prošlogodišnjeg vodećeg mjesta u regularnom dijelu prvenstva, te trećeg mjesta u playoffu, Sacilotto će klub pokušati što bolje plasirati u nastavku sezone.

Uz M2, Sacilotto će surađivati i s reprezentacijom Hrvatske (U20) kao pomoćnik i savjetnik trenera Danijela Kolomba.

Ista se reprezentacija jučer okupila u Zagrebu gdje počinje s intenzivnim treninzima uoči utakmice protiv mlade momčadi KAC Klagenfurt koja se igra u srijedu 9. prosinca u Klagenfurtu. Novu provjeru mladi hokejaši imaju već idući dan 10. prosinca kada u Bledu igraju protiv slovenske U20 reprezentacije, a na Svjetsko prvenstvo Divizije I koje se održava u Poljskoj putuju u subotu 12. prosinca.

Trener Enio Sacilotto (1959.) rodom je iz kanadskog Vancouvera. Aktivno je igrao hokej za sveučilišta Brandon University i University of British Colombia. Diplomirao je Sportske znanosti i fizičku kulturu 1983. godine, a u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri trenirao je mnoge klubove u Kanadi i Europi. Sacilotto je bio proglašen trenerom godine u Kanadskoj West Coast Junior ligi u sezoni 1982/83., a 1994/95. bio je prvak BCHL Kanadske lige i All-Star trener. Isto ponavlja u sezoni 1995/96 kada osvaja drugo mjesto no i dalje ostaje na poziciji All-Star trenera. Kao prvi pomoćni trener u sezoni 1998/99 osvaja naslov prvaka Švicarske A lige s klubom HC Lugano. U sezoni 2006/07 osvaja dansku titulu Pokal Cup Champions sa klubom Rodrove M.B.

Uz izuzetne trenerske vještine Sacilotto izvrsno govori četiri svjetska jezika te uspješno upravlja vlastitom tvrtkom International Ice Hockey System Inc. koja organizira ljetne kampove i trenerske seminare.

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika