07.12.2009. / 13:43

Autor: Boris Bilas

Kosor popustila pritiscima: Ništa od manjeg broja gradova i općina

"Kada je u javnost doprla informacija o smanjenju općina, svi su to pozdravili, ali i poručili meni - ne diraj ovo. Riječ je o političarima", izjavila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor

Jadranka KosorJadranka KosorIako je najavljivala kako će se smanjiti broj gradova i općina, Jadranka Kosor je danas potvrdila da se to neće dogoditi do kraja njezina mandata i to zbog pritisaka koji joj stižu od strane kolega političara.

"Kada je u javnost doprla informacija o smanjenju općina, svi su to pozdravili, ali i poručili meni - ne diraj ovo. Riječ je o političarima", izjavila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor u sklopu okruglog stola Teritorijalno ustrojstvo Republike Hrvatske.

Najuspješniji gradovi i općine na Braču

Zbog tih opomena je premijerka odlučila da se u teritorijalnom ustroju Hrvatske ništa neće promijeniti, iako su mnoge jedinice lokalne samouprave potpuno financijski neodržive. Premijerka je kazala kako se do kraja ovog mandata ništa neće promijeniti u teritorijalnom ustroju RH.

Na skupu je predstavljana i analiza samouprave koju za Ministarstvo uprave radi tvrtka Mikro grupa. Prema toj su analizi najuspješniji gradovi Supetar, Hvar i Makarska, a najneuspješniji Vrgorac, Komiža i Vrlika. Kada je riječ o općinama, financijski najbolje stoje Dugopolje i Bol, a najlošije Zmijavci, Prgomet i Lečevica.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika