07.12.2009. / 16:09

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Prigovor zbog sučeljavanja: Jurčević od DIP-a traži ukidanje koncesije Novoj TV

"Nažalost, iz svega proizlazi da ostale mjere koje su vam na raspolaganju, a to su opomena i podnošenje prekršajne prijave, neće spriječiti diskriminaciju te stoga tražimo žurno privremeno ili trajno oduzimanje koncesije", ističe se u priopćenju

Predsjednički kandidat Josip JurčevićPredsjednički kandidat Josip JurčevićNeovisni predsjednički kandidat Josip Jurčević uputio je danas Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) prigovor zbog diskriminacije koju najavljuje Nova TV, iz čega proizlazi, kako tvrdi, da će na televizijsko sučeljavanje predsjedničkih kandidata pozvati samo pojedine kandidate, a Agenciji za elektroničke medije uputio je zahtjev za privremeno ili trajno oduzimanje koncesije Novoj TV.

Kako je priopćeno iz stožera predsjedničkog kandidata Josipa Jurčevića, "iz programske najave Nove TV i telefonskih razgovora naših izbornih stožera s Novom TV nedvojbeno proizlazi da će Nova TV na televizijsko sučeljavanje predsjedničkih kandidata pozvati samo pojedine predsjedničke kandidate".

Najteži oblik diskriminacije

"Budući da je to protivno čl. 14 Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske, priopćenju izbornog povjerenstva od 20. studenog 2009., nizu ustavnih odredaba te temeljnim demokratskim standardima, zahtijevam da DIP učini sve kako bi se pravodobno spriječio taj najteži oblik diskriminacije nekolicine kandidata za hrvatskog predsjednika", stoji u priopćenju.

Zbog važnosti sprječavanja navedene diskriminacije, kojom se onemogućuje ravnopravnost kandidata i pravo građana da pod istim uvjetima upoznaju predsjedničke kandidate, zahtijevam da državno izborno povjerenstvo poduzme mjere koje su izravno u njegovoj nadležnosti te da zatraži od drugih nadležnih državnih tijela da se žurno uključe u suzbijanje diskriminacije, ističe se u priopćenju.

Oduzimanje koncesije

Od Agencije za elektroničke medije Jurčević zahtijeva da privremeno ili trajno oduzme koncesiju Novoj TV. "Budući da imate ovlasti spriječiti najgrublju diskriminaciju koju je u svojem programu najavila Nova TV i koja je glede toga odbila sva upozorenja koja su upućena iz mojeg izbornog stožera, molimo vas da postupite u skladu sa svojim ovlastima i žurno spriječite najavljenu diskriminaciju privremenim ili trajnim oduzimanjem koncesije", dodaje se u priopćenju.

"Nažalost, iz svega proizlazi da ostale mjere koje su vam na raspolaganju, a to su opomena i podnošenje prekršajne prijave, neće spriječiti diskriminaciju te stoga tražimo žurno privremeno ili trajno oduzimanje koncesije", ističe se u priopćenju.

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika