07.12.2009. / 22:45

Autor: Totalsport

Ferrara i Van Gaal složni: Juventus - Bayern finale prije finala

Juventus i Bayern odigrat će u utorak najintrigantniji dvoboj 6. kola Lige prvaka. Samo jedan od ovih nogometnih velikana može u osminu finala

Nogometaši Bayerna na Olimpijskom stadionu u TorinuNogometaši Bayerna na Olimpijskom stadionu u TorinuJuventus i Bayern odigrat će u utorak najintrigantniji dvoboj 6. kola Lige prvaka. Samo jedan od ovih nogometnih velikana može u osminu finala.

Juventus je u boljoj poziciji, jer igra pred svojim navijačima, a za prolaz mu je dovoljan i jedan bod, dok Bayern samo s pobjedom može u osminu finala. Juventusu će sigurno nedostajati ozlijeđeni srednji branič Giorgio Chiellini (list), a zbog ozljede hrskavice koljena upitan je jedan od najvažnijih kotačiča u momčadi, vratar Gianluigi Buffon.

No, niti Bavarci nisu kompletni, i dalje im nema ponajboljeg igrača, ozlijeđenog francuskog velemajstora Francka Riberyja, kao niti talijanskog napadača Luce Tonija, kojeg je nizozemski trener izbacio iz kadra 19-orice putnika.

Juventus je inače u fantastičnom nizu od 16 utakmica Lige prvaka u Torinu bez poraza (11 pobjeda i pet remija). Računaju li se dvije utakmice pretkola, serija se produžuje na čak 18 dvoboja. Dakako, dodatno ohrabrenje igračima, stručnom stožeru i navijačima ''stare dame'' je pobjeda u subotnjem derbiju Serije A u Torinu protiv Intera 2-1, kojom je Juventus ostao u utrci za naslov talijanskog prvaka, odnosno smanjio zaostatak za vodećim Interom na pet bodova (ispred Juvea je i Milan s bodom više).

- Dvoboj protiv Bayerna je za nas kao finale. Istina je da nam je bod dovoljan, ali velike momčadi ne smiju tako razmišljati i kalkulirati, već moraju ići na pobjedu. To ćemo i mi učiniti. Volio bih vidjeti reprizu subotnjeg pristupa mojih igrača, jednaki duh i odlučnost u napadu, ali i opreznost u obrani, kao što je to bio slučaj protiv Intera - kaže trener Juventusa Ciro Ferrara.

Njegov kolega, nizozemski trener Bayerna Louis van Gaal, također ukazuje na važnost dvoboja.

- Ovo je poput finala, ovo je za nas finale! Naša forma je sve bolja i bolja, barem ja to tako vidim. U Bundesligi smo se vratiti u utrku za naslov. Istina je da sam daleko od zadovoljnog čovjeka s našim postignućima ove sezone, no, ukoliko prođemo u osminu finala Lige prvaka i zaredamo još nekoliko pobjeda u njemačkom prvenstvu, tada ću biti zadovoljan!

Na upit o sastavu koje će izvesti na teren u Torinu, kratko je odgovorio:

- Uvijek na igralište šaljem najbolju jedanaestoricu tog trenutka, tako će biti i u utorak!

Vezane vijesti

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Talijanski nogometni reprezentativac Sebastian Giovinco, 25-godišnji ofenzivni veznjak, vraća se u Juventus koji je od Parme otkupio 50% ugovornih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika