08.12.2009. / 13:29

Autor: Andrea Belin

Korak do bankrota: Stipe Marić duguje pet milijuna kuna

Na adresu njegove tvrtke Profundum navodno već mjesecima dolaze rješenja o ovrsi, a Porezna uprava blokirala je poslovni račun tvrtke u Hrvatskoj poštanskoj banci na iznos veći od 200 tisuća kuna

Stipe Marić i Iva MajoliStipe Marić i Iva MajoliVrata hvarskog i zagrabačkog restorana Sora čiji je vlasnik Stipe Marić, suprug negdašnje tenisačice Ive Majoli uskoro bi mogla biti zatvorena.

Naime, kako doznaje magazin "Arena", poduzetnik bi uskoro mogao bankrotirati jer njegov dug prema dobavljačima, poslovnim partnerima i Poreznoj upravi iznosi oko pet milijuna kuna.

Na adresu njegove tvrtke Profundum navodno već mjesecima dolaze rješenja o ovrsi, a Porezna uprava blokirala je poslovni račun tvrtke u Hrvatskoj poštanskoj banci na iznos veći od 200 tisuća kuna.

Premda poduzetnik tvrdi da je većinu duga prema Ministrastvu financija već otplatio, zaposlenici restorana na zagrebačkom Trgu bana Jelačića navodno već tri mjeseca nisu dobili plaću.

Ovaj tjedan vjerovnici će protiv njega podignuti i kaznenu prijavu zbog financijske prevare. Tvrtci Energon koju je angažirao za preuređenje poslovnih prostora, Marić navodno duguje 646 tisuća kuna, a najamninu za te iste prostore nije platio već godinu i pol dana.

Doduše, o financijskim problemima obitelji Marić nagađa se već mjesecima, međutim supružnici takve navode redovito demantiraju.

Inače, kuhinju restorana Sora na Hvaru zapečatila je gospodarska inspekcija još u ljeti iako je nakon toga osoblje restorana primalo goste i usluživalo ih kao da se ništa nije dogodilo.

Vezane vijesti

Bankrotirani "Dewey&LeBoeuf" savjetovao i Dodika

Bankrotirani "Dewey&LeBoeuf" savjetovao i Dodika

Američka konzultantska kuća "Dewey & LeBoeuf", koja je u ponedjeljak objavila bankrot, poslovala je i s vlastima Republike Srpske od kojih je za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika