08.12.2009. / 17:57

Autor: Nacionalova redakcija , Martina Čizmić

Odlazak Sutlića: Josip Popovac novi v.d. ravnatelja HRT-a

Sa Popovcem na mjesto ravnatelja Hrvatskog radija dolazi Zoran Mihajlović, dugogodišnji djelatnik HTV-a, v.d ravnateljica Glazbene proizdvodnje postala je Sanda Vojković Smiljanić, a Blagu Markotu na mjestu ravnatelja HTV-a zamijenit će Mislav Stipić

Vanja SutlićVanja Sutlić

Josip Popovac postavljen je danas na dužnost privremenog ravnatelja HRT-a, nakon što je sa te pozicije smijenjen Vanja Sutlić. Popovac je do sada bio glavni producent na HRT-u. Sa Popovcem na mjesto ravnatelja Hrvatskog radija dolazi Zoran Mihajlović, dugogodišnji djelatnik HTV-a, v.d ravnateljica Glazbene proizdvodnje postala je Sanda Vojković Smiljanić, a Blagu Markotu na mjestu ravnatelja HTV-a zamijenit će Mislav Stipić, dosadašnji glavni tajnik javne televizije.

Programsko vijeće HRT-a bilo je gotovo jednoglasno u odluci o smjeni ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića. Prihvatilo je njegov ponuđeni mandat sa čak devet članova za i samo jednim protiv.

Nakon smjene Sutlića i drugi članovi Ravnateljstva HRT-a dali su svoje mandate na raspolaganje, te su i oni smijenjeni.

Sutlić je istaknuo kako je mandat dao na raspolaganje jer nije imao dovoljno kritičnu masu za brze promjene. Dodao je kako je izostala potpora Vlade i Sabora za otvaranje novih kanala, a dodao je, nikad nije imao ni potpunu potporu Programskog vijeća.

Javni natječaj za sapunice - početak kraja

Kao početak svog kraja istaknuo je raspisivanje javnog natječaja za sapunice.

"Izmišljene afere služile su za rušenje mog dostojanstva i vjerodostojnosti", rekao je Sutlić.

Podsjetimo, Prisavske vode uzburkale su se nakon dolaska današnjeg ministra gospodarstva Đure Popijača na mjesto predsjednika Vijeća. On je odmah pokrenuo pitanje troškova na HRT-u i najavio da će preispitati na koji se način troše pretplatničke kune.

Tijekom ljeta, stanje se nešto smirilo, no Sutlić je ponovno došao u središte afere kada je četvero novinara izašlo u javnost sa informacijom kako je ravnatelj HRT-a novinarku Ivanu Dragičević-Veličković nazvao 'četničkom kurvetinom'.

Nakon toga zaprijetio je spomenutim novinarima otkazom, da bi se cijela situacija stišala kada su novinari dobili 'samo' opomenu pred otkaz. No, posljednja je u nizu afera sa emisijom 'Dossier' i smjenom Ane Jelinić te zahtjevom za smjenu glavne urednice informativnog programa Hloverke Novak-Srzić očito bila kap koja je prelila čašu.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 08.12.09. 16:48

Sve ce biti puno bolje kad ode najveca zmija otrovnica Hlo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika