09.12.2009. / 13:51

Autor: Nacionalova redakcija

Siemens i ministarstvo zdravstva potpisali ugovor o isporuci medicinskih uređaja

„Isporučeni uređaji pružit će bolju, kvalitetniju i bržu skrb pacijentima. S druge strane liječnicima će poslužiti za otkrivanje bolesti u ranoj fazi i za planiranje terapije“, izjavio je Darko Milinović

Mladen Fogec, Darko Milinović i Zoran Antun PetrovićMladen Fogec, Darko Milinović i Zoran Antun PetrovićU Velikoj dvorani Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi održana je svečanost potpisivanja ugovora o isporuci medicinskih uređaja. Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i tvrtka Siemens d.d. potpisali su dva ugovora u vrijednosti 42,8 milijuna kuna vezanih za isporuku četiri uređaja SPECT/CT te dvije dvoglave gama kamere. Riječ je o najmodernijim uređajima tipa Symbia TruePoint SPECT/CT koji će se koristiti u bolnicama KBC Zagreb, KBC Split i KB Sestre milosrdnice. Svečanosti potpisivanja ugovora nazočili su predstavnici Transparency Internationala koji su pratili tijek natječaja.

Uređaji namijenjeni kardiologiji, onkologiji i neurologiji

Sektor Healthcare Siemensa d.d. isporučit će četiri Symbia TruePoint SPECT/CT uređaja te dvije gama kamere koje se koriste za cijeli niz pretraga koje uključuju kardiologiju, onkologiju i neurologiju. Uređaji omogućuju raniju i točniju dijagnozu zahvaljujući svojoj tehnologiji naprednih HD detektora, inovativnom dizajnu ležaja, BiCORE kolienatorima s AUTOFORM tehnologijom i Flash rekonstrukcijom. Isporučena tehnologija brzo i točno bilježi dijagnostičke podatke te će pomoći u liječenju, a zahvaljujući visokoj kvaliteti njezinih slika, omogućit će otkrivanje promjena u molekularnim aktivnostima čak i prije nego li anatomske promjene postanu vidljive.

„Kliničke slike dobivene putem Siemensovih uređaja Symbia su visokokvalitetne. Sustav iz tehnologije TruePoint daje vrlo detaljne slike koje će hrvatskim bolnicama pomoći u dijagnozi i liječenju pacijenata“, rekao je na potpisivanju ugovora predsjednik Uprave Siemensa d.d. Mladen Fogec.

„Isporučeni uređaji pružit će bolju, kvalitetniju i bržu skrb pacijentima. S druge strane liječnicima će poslužiti za otkrivanje bolesti u ranoj fazi i za planiranje terapije“, izjavio je Darko Milinović, ministar zdravstva i socijalne skrbi povodom svečanog potpisivanja ugovora.

Svečanosti potpisivanja Ugovora o javnoj nabavi za nabavu dvoglavih gama kamera i SPECT/CT sustava također su nazočili predstavnici Transparency Internationala koji od samog početka prati tijek natječaja koji je rezultirao potpisivanjem ovih ugovora.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika