09.12.2009. / 14:30

Autor: Boris Bilas

Potraga za topničkim dnevnicima: Policija pretražila stan Rahima Ademija

Očekuje se da bi policija uskoro trebala izvjestiti javnost o nekim detaljima istrage budući da su sve pretrage završene do 12 sati

Rahim AdemiRahim AdemiU sklopu potrage za topničkim dnevnicima, policija je jutros pretresla stanove osam osoba, bivših djelatnika HV-a i MORH-a.

Kako saznaje Jutarnji list među osobama kod kojih je obavljena policijska pretraga stana nalaze se i umirovljeni general Rahim Ademi, Željko Kučić bivši suradnik generala Ante Gotovine, Miroslav Vidović bivši šef kabineta generala Petra Stipetića. Ademijev branitelj Čedo Prodanović potvrdio je Hini da je policija danas bila u domu njegovog branjenika u Splitu, no ništa više od toga nije želio reći.

Za sada je nepoznato što su sve i da li su policijski istražitelji nešto otkrili prilikom pretresa, a nema niti potvrde jesu li pregledane kuće obitelji umirovljenog generala Ante Gotovine.

Policija traži dokumente

Policija je priopćila da se provode aktivnosti kako bi se došlo u posjed dokumenata iz Vojno-redarstvenih akcija Bljesak, Oluja i drugih koji predstavljaju arhivsku građu i vlasništvo su Republike Hrvatske, a koji se trenutno ne nalaze u njezinom posjedu. Prema dosad prikupljenim podacima utvrđeno je kako je postojala zapovijed o prikupljanju i arhiviranju dokumentacije koja se odnosi na planiranje, izvođenje i raščlambu Vojno-redarstvenih akcija Oluja i Bljesak. Međutim, sporna dokumentacija do danas nije pronađena.

Iz tog razloga, s ciljem utvrđivanja tijeka kolanja dokumentacije i pronalaska dokumentacije vlasništvo Ministarstva obrane RH, policija i vojna policija, u koordinaciji s Državnim odvjetništvom RH obavljene su istražne radnje pretrage stana i drugih prostorija kod više osoba s područja Hrvatske i BiH.

Obavijesni razgovori s više osoba

Isto tako, bit će obavljeni obavijesni razgovori s više osoba za koje se pretpostavlja da raspolažu informacijama o kolanju i preuzimanju tražene dokumentacije.

Nakon što se provedu sve spomenute aktivnosti te ukoliko se utvrdi postojanje elemenata kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti policija će o tome izvijestiti nadležno državno odvjetništvo, navodi se u priopćenju načelnika Ureda ravnatelja policije Krunoslava Borovca.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Sporazum o strateškom partnerstvu kojim je uspostavljen Centar za sigurniji Internet potpisan je danas u Ravnateljstvu policije Ministarstva… Više

Komentari

registracija
5/12/09

mrdimir1, 09.12.09. 16:44

Jedan od rijetkih generala koji je vojnički potkovan. Učinio za Hrvatsku više nego svi turbo-Hrvati koji se već 15-tak godina prenemažu po medijima. Na žalost nije etnički Hrvat pa državi valjda ne miriše....a, ako koga već treba žrtvovati....pa on bi bil dosta zgodan za to. Kaj ne?


registracija
14/4/07

sabo, 09.12.09. 22:39

Dok je tamo NJIMA sudjeno i presudjivano, MI smo se spremali za polaganje ispita o saznanju na temu "U kom grmu je ZEC"; !....po svemu sudeci polozili smo sa ocenom-DOVOLJAN uz malo frke!??


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika