09.12.2009. / 13:54

Autor: Hina

Adlešič: Ne smatram da vlada proziva HSLS zbog privatizacije Ine

Na pitanje je li kao potpredsjednica vlade bila upoznata s tim da će vlada jučer s takvim priopćenjem izići u javnost Adlešič je odgovorila kako "to ne mora znati"

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Središnjeg vijeća HSLS-a Đurđa Adlešič izjavila je danas u Osijeku kako ne misli da je jučerašnje vladino priopćenje o posljednjim događajima vezanim uz odnose Ine i MOL-a političko prozivanje HSLS-a.

Tijekom današnjeg posjeta Osijeku - na novinarsko pitanje o tome smatra li da je dio priopćenja u kojem se podsjeća da su Zakon o privatizaciji Ine i Ugovor o posebnim odnosima dioničara, doneseni u vrijeme koalicijske vlade Ivice Račana, u čijem je radu jedno vrijeme sudjelovao i HSLS, političko prozivanje HSLS-a Đurđa Adlešič je odgovorila: "To nije nikakvo prozivanje. Mi smo tada bili u vladi, ali smo u Hrvatskom saboru tražili raspravu i objavljivanje ugovora, ali nam je tada bilo rečeno da je ugovor na mađarskom jeziku. Sjećam se da sam tada osobno pitala je li moguće da su u vladi svi poligloti pa usput govore i mađarski."

Na pitanje smatra li indikativnim da se, u vrijeme kada se u javnosti počinje govoriti o mogućoj odgovornosti pojedinih HDZ-ovih dužnosnika u tom slučaju, javnosti skreće pozornost na ulogu koju je u tome imala Račanova koalicijska vlada Adlešič je odgovorila kako "ne bi odgovarala na špekulacije takve vrste, ali se jako dobro sjeća tih događaja", pri čemu je ponovila da je upravo HSLS taj ugovor tražio na uvid.

Na pitanje je li kao potpredsjednica vlade bila upoznata s tim da će vlada jučer s takvim priopćenjem izići u javnost Adlešič je odgovorila kako "to ne mora znati".

Vezane vijesti

U Libiji razminiranje po hrvatskome modelu

U Libiji razminiranje po hrvatskome modelu

Libija je zainteresirana za primjenu hrvatskog modela borbe protiv mina te za suradnju s hrvatskim tvrtkama koje se bave razminiranjem, proizvodnjom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika