09.12.2009. / 19:19

Autor: Ivica Medo, Hina

Hrvatski kup: Hajduk na krilima Tičinovića, Torcida se potukla s policijom

Nogometaši Hajduka plasirali su se u u polufinale Hrvatskog kupa nakon što su u uzvratnom susretu na Poljudu svladali Zagreb sa 4-1 (1-0). U prvom susretu u Zagrebu bilo je 0-0

Mario TičinovićMario TičinovićNogometaši Hajduka plasirali su se u u polufinale Hrvatskog kupa nakon što su u uzvratnom susretu na Poljudu svladali Zagreb sa 4-1 (1-0). U prvom susretu u Zagrebu bilo je 0-0.

Sjajnu partiju odigrao je mladi Tičinović koji je postigao prva dva gola Hajduka (39, 53). Andrić je povisio na 3:0 u 58. minuti, a zatim je Zagreb smanjio preko Jurendića u 69. minuti. Konačnih 4-1 postavio je Ibričić u 74. minuti.

Hajduk je u 90. minuti imao i jedanaesterac, u šesnaestercu je srušen Strinić, no Ibričić nije uspio drugi put u ovoj sezoni zabiti penal "Panenkom". Lopta se odbila od stative, Ibričić ju je ubacio u mrežu glavom, no to je indirekt budući da lopta nije dirala živo tijelo.

Bila je to vjerojatno najbolja partija Hajduka od kada ga vodi Edoardo Reja.

Dobru igru Hajduka zasjenili su neredi na sjevernoj tribini Poljuda sredinom drugog poluvremena. Nakon jednog vatrometa Torcide interventna policija ušla je na tribinu, pa je došlo do sukoba najžešćih navijača Hajduka i policije, no nije dugo potrajalo.

Torcida je zatim pozvala ostatak navijača na stadionu da se uključi u "fajt", prema sjeveru je krenula jedna veća skupina s istočne tribine, no nije došlo do spajanja navijačkih skupina i do kraja utakmice nije bilo nereda.

No, svoju porciju uvreda dobili su predsjednik Hajduka Joško Svaguša i gradonačelnik Željko Kerum.

Nogometaši Šibenika plasirali su se u u polufinale Hrvatskog kupa nakon što su u uzvratnom susretu na Šubićevcu svladali Osijek sa 4-0 (1-0). U prvom susretu u Osijeku bilo je 1-1, te je Šibenik prošao dalje ukupnim rezultatom 5-1.

Varteks se također plasirao u polufinale Hrvatskog kupa nakon što je i u uzvratnom susretu u Varaždinu svladao Slaven Belupo sa 2-0 (0-0). U prvom susretu u Koprivnici Varteks je pobijedio sa 4-1, te je prošao dalje s ukupnih 6-1.

Dinamo se prvi plasirao u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa nakon što je i u uzvratnom susretu u Zagrebu pobijedio drugoligaša Pomorca s 3:2 (2:1). U prvom susretu u Kostreni Dinamo je slavio s 2:0, te se s ukupnim rezultatom 5:2 probio među četiri najbolje ekipe u Kupu. Na slici gledatelji na praznoj tribini tijekom utakmice

Rezultati uzvratnih susreta četvrtfinala Hrvatskog nogometnog Kupa (u zagradama su rezultati prvih utakmica):

Dinamo - Pomorac 3-2 (Kramarić 29, Ibanez 45, Chago 57 / Ivičić 15, Nenadić 69) (2-0)
Hajduk - Zagreb 4-1 (Tičinović 39, 53, Andrić 58, Ibričić 74 / Jurendić 69) (0-0)
Šibenik - Osijek 4-0 (Budiša 36, Zec 60-11m, 76, Dajić 90+2) (1-1)
Varteks - Slaven Belupo 2-0 (Golubar 60, Smrekar 72) (4-1)

*Polufinalni susreti igrat će se 24. ožujka i 14. travnja sljedeće godine.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika