10.12.2009. / 17:23

Autor: Martina Čizmić

Kalmeta: Pred SDP-ovim optužbama braniti ću se činjenicama

"Mislim da su politički obračun neka druga mjesta i pitanja. Kad kažem neka druga mjesta mislim na izbore", rekao je Kalmeta.

Večer uoči rasprave u Saboru o njegovoj sposobnosti za obavljanje ministarske dužnosti, Božidar Kalmeta djelovao je veoma smireno. Pred novinare je izašao sa smješkom i spremno odgovarao na sva pitanja.

"Već prije smo predsjednica i ja u razgovorima dogovorili da ja sutra idem u Sabor i da odgovorim na sve one navode kluba SDP-a koji traže moju smjenu. Ja sam sutra u 9:30 u saboru i odgovarati ću argumentirano na sve ono što piše", rekao je ministar Kalmeta.

Materijal o željeznici, cesti i poštama na 30 strana

Dodao je kako je pripremio materijal koji je prihvatila vlada, kao odgovor na sve te točke. Materijal je na više od 30 stranica, a u njemu nema 'ni trunke politike, samo argumenti i činjenice' o Hrvatskim željeznicama, Hrvatskim cestama i Hrvatskoj pošti.

"U tom su dokumentu činjenice, argumenti, stanje kakvo je i vjerujem da će to svi zastupnici pročitati i da ćete vi u medijima to pročitati, doista mislim da se taj materijal isplati pročitati", rekao je Kalmeta i dodao kako je spreman odgovoriti na sva pitanja.

Svoju će obranu, rekao je odlučno, temeljiti na činjenicama i argumentima.

"Mislim da su politički obračun neka druga mjesta i pitanja. Kad kažem neka druga mjesta mislim na izbore, a što se tiče pitanja, na koja se doista može činjenicama i argumentima odgovoriti", rekao je Kalmeta.

Potporu ministru Kalmeti dao je i ministar zdravstva Darko Milinović.

"Sutra ću u Saboru sa ministrom Kalmetom biti rame uz rame. Dajem mu apsolutnu podršku. Neću dopustiti da SDP svojim makinacijam smijeni jednog od uspješnih ministara", rekao je Milinović.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 10.12.09. 19:18

prvi put čujem da su to potužbe baš samo SDP-a


registracija
27/7/09

columbo, 10.12.09. 20:58

Jadno je sve to, zaista, ako su u pitanju samo optuzbe SDP; pa nema sumnje da ce se vrlo jednostavno dokazati ministrova nevinost. On je s predsjednicom dogovorio detalje, (ona dakle nema pitanja), u pozadini je Sanader, a rame uz rame Milinovic...Njemu, uostalom nikad nije tesko stati na braniku opceg besmisla...Pljunuti narod u lice i pri tome se kretenski ceriti.
Cirkuska satra je postavljena. Klauni se zagrijavaju... Navali narode...A, Hrvatska? Sto je s njom? Koliko kosta isprazno hrvatovanje i gdje li nas je to dovelo!?


registracija
9/10/09

potiskiDjilkos, 10.12.09. 23:04

Dosta mi je svih vas koji ne možete otvoriti usta a da ne pomenete Hvatsku, samo se kunete u rodoljublje, pun mi vas je ovaj moj kilavi k****!


registracija
27/7/09

columbo, 11.12.09. 19:16

Djilkos, opredijeli se i kazi sebi sto si htio nekome poruciti... Sto se kurca tice, lijeci ga, nemoj s njim u gloginje, dijete.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika