11.12.2009. / 11:43

Autor: Boris Bilas

SDP optužuje: Državne tvrtke iz Kalmetinog resora postale su HDZ-ov bankomat

"Osnovni problem ministra Kalmete i cijele Vlade je potpuno nerazumijevanje pojma političke odgovornosti", rekao je u ime kluba SDP-a Željko Jovanović

Božidar KalmetaBožidar KalmetaU Saboru traje rasprava o smjeni ministra Božidara Kalmete zbog mnogih afera u njegovu resoru. Zahtjev za smjenu zatražio je oporbeni SDP koji ga zbog tih slučajeva smatra politički odgovornim primjerice za kriminal i korupciju u Hrvatskim cestama i autocestama, u Hrvatskim željeznicama, ali i za loše stanje u Hrvatskim poštama.

"Osnovni problem ministra Kalmete i cijele Vlade je potpuno nerazumijevanje pojma političke odgovornosti", započeo je svoje izlaganje u ime kluba SDP-a Željko Jovanović.

Kalmeta 'zna da ništa ne zna'

Podsjetio je pritom kako je aktualnom satu prije dva tjedna upitao Kalmetu kada će zbog nemogućnosti da kontrolira što se događa u HŽ-u i HAC-u dati ostavku. Tada mu je Kalmeta, podsjeća SDP-ovac, rekao da je "jedino što zna da o aferama ništa ne zna".

"Nakon Ine, državne tvrtke iz Kalmetinog resora postale su HDZ-ov bankomat", rekao je Jovanović, podsjetivši na sve afere koje su potresale Hrvatske pošte, HŽ i HAC.

'Drag mi je Božidar, ali draža mi je istina'

"U Saboru ne vidim premijerku Kosor. Pitam se je li to zbog zbog nedostatka hrabrosti da sluša o Kalmetinim aferama ili ju je sram biti ovdje i braniti ministra koji je dogovoran za korupcijsku klimu", kazao je Jovanović.

"Očekivao sam da Kosor kaže - drag mi je Božidar, ali draža mi je istina i poštenje", izjavio je s govornice Jovanović dodavši da ako Kosor ne zatraži Kalmetinu ostavku, neće biti dovoljna samo njegova ostavka nego će biti potrebna ostavka premijerke i cijele Vlade.

Vezane vijesti

E moj Karamarko, malograđanine...

E moj Karamarko, malograđanine...

Ministar obrazovanja Željko Jovanović nazvao je na svom Facebook profilu predsjednika HDZ-a "malograđaninom", nakon što je ovaj na svečanosti… Više

Komentari

registracija
11/12/09

excalibur, 11.12.09. 12:21

Mislim da naslov članka nije baš točan iz jednostavnog razloga jer da biste podigli novac na bankomatu ipak morate imati pokriće na računu. Koliko KRA-DE-SE još ima pokrića kod glasačkog tijela...ostaje da se vidi. U svakom slučaju,... narod uvijek ima vlast kakvu zaslužuje!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika