11.12.2009. / 13:14

Autor: Hina

OMV Italija prodan San Marcu Petroliu

Austrijska je kompanija u veljači ove godine najavila povlačenje s talijanskog tržišta kao dio šireg procesa restrukturiranja OMV-ove mreže benzinskih crpki te prodaju svoje talijanske tvrtke kćeri do kraja ove godine

OMV je prodao svoju talijansku podružnicuOMV je prodao svoju talijansku podružnicuAustrijska naftna kompanija OMV izvijestila je da svoju talijansku podružnicu OMV Italija s mrežom 99 benzinskih servisa u Triveneto regiji (Sjeverna Italija) prodaje veleprodajnoj naftnoj tvrtki S.r.L. San Marco Petroli.

"Glavni fokus OMV-ovog poslovanja benzinskim servisima bit će, slijedom strategije rasta, u dunavskoj regiji, jugoistočnoj Europi te u crnomorskoj regiji", navodi se u priopćenju te austrijske kompanije.

Iz OMV-a ističu da su potpisali sporazum o prodaji OMV Italia S.r.L s naftnom tvrtkom San Marco Petroli sa sjedištem u Porto Margheri (Venecija).

OMV se povlači s talijanskog tržišta

Nakon prethodnog odobrenja talijanskih organa za zaštitu tržišnog natjecanja, završetak transakcije planiran je za početak 2010. godine, navode iz OMV-a i dodaju da je zajednički dogovorena tajnost iznosa kupovine.

Napominju i kako je talijanska naftna kompanija jedan od najvećih dobavljača OMV Italije te će nastaviti upravljati s njegovom mrežom benzinskih servisa.

OMV je u Italiji aktivan od 1991. godine isključivo putem poslovanja sa benzinskim servisima, a 2008. je tržišni udio OMV-a bio približno 3 posto u Sjevernoj Italiji te 0,4 posto na državnoj razini.

Austrijska je kompanija u veljači ove godine najavila povlačenje s talijanskog tržišta kao dio šireg procesa restrukturiranja OMV-ove mreže benzinskih crpki te prodaju svoje talijanske tvrtke kćeri do kraja ove godine.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika