11.12.2009. / 16:55

Autor: Totalsport

Svjetski kup, superkombinacija: Kostelić 8., Zrnčić-Dim 12.

Osma ovosezonska utrka Svjetskog kupa skijaša, superkombinacija vožena u Val d'Isereu, pripala je Austrijancu Benjaminu Raichu, koji je tako došao do 35. pobjede u karijeri

Ivica KostelićIvica KostelićOsma ovosezonska utrka Svjetskog kupa skijaša, superkombinacija vožena u Val d'Isereu, pripala je Austrijancu Benjaminu Raichu, koji je tako došao do 35. pobjede u karijeri.

U drugoj superkombinaciji sezone Raich je došao do slavlja nakon što je poslije superveleslaloma zauzimao 4. mjesto sa 68 stotinki zaostatka za tada vodećim Švicarcem Sandrom Vilettom. Ali sjajnom vožnjom u slalomu, Raich je na kraju uspio izbiti na čelo, te na drugo mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Drugo mjesto osvojio je Raichov sunarodnjak Marcel Hirscher s 89 stotinki zaustatka, a treće su podijelili Talijan Manfred Moelg i Austrijanac Romed Baumann sa sekundom i 55 stotinki zaostatka.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nije odvozio svoju najbolju slalomsku vožnju, te je plasman nakon superveleslaloma popravio za četiri mjesta i završio je osmi, sa sekundom i 84 stotinke zaostatka za pobjednikom.

Natko Zrnčić-Dim nije uspio ponoviti sjajan plasman iz prve superkombinacije ove sezone iz Beaver Creeka (treće mjesto), ali je ponovo uzeo puno bodova završivši 12., sa 2 sekunde i 37 stotinki zaostatka za Raichom.

Vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Carlo Janka, koji je nakon superveleslaloma zauzimao drugo mjesto, nije uspio završiti slalomsku utrku, te je ostao bez bodova, dok mu je sunarodnjak Sandro Viletta, vodeći nakon prve vožnje, završio na sedmom mjestu.

Svjetski kup, superkombinacija, ukupni rezultati:

1.Benjamin Raich (Aut) 2:07.71

2. Marcel Hirschrer (Aut) +0.89

3. Manfred Moelg (Ita) +1.55

3. Romed Baumann (Aut) +1.55

5. Bode Miller (SAD) +1.69

...

8. Ivica Kostelić (Hrv) +1.84

...

12. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +2.37

...

Vezane vijesti

Zrnčić-Dim bolji od Kostelića

Zrnčić-Dim bolji od Kostelića

U četvrtak je u austrijskom Innerkremsu održana FIS utrka super kombinacije na kojoj su prva dva mjesta osvojili najbolji hrvatski skijaši. Pobijedio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika