12.12.2009. / 18:12

Autor: Totalsport

Klasnićeva dva gola Man. Cityju, Modrić sudjelovao u porazu Tottenhama

Hrvatski nogometaš Ivan Klasnić opet je bio nositelj Boltonove igre, te neumoljiv u suparničkom šesnaestercu. Zabio je dva pogotka Manchester Cityju u ogledu koji je završio bez pobjednika 3-3

Ivan KlasnićIvan KlasnićHrvatski nogometaš Ivan Klasnić opet je bio nositelj Boltonove igre, te neumoljiv u suparničkom šesnaestercu. Zabio je dva pogotka Manchester Cityju u ogledu koji je završio bez pobjednika 3-3.

Klasnićevi su to treći i četvrti pogodak u sezoni, no domaćin mora žaliti i za osvajanjem sva tri boda koja bi ih odgurnula nešto dalje od samog začelja (i dalje su na pretposljednjem mjestu).

Oba puta je Klasnić majstorski reagirao u gostujućem šesnaestercu. U 12. minuti je iz neposredne blizine samo postavio lijevu nogu za prvi pogodak, a potom je u 53. sjajno poluvolejem reagirao na pet-šest metara od gola gostiju zakucavši loptu u mrežu.

Bolton je vodio 1-0, pa 2-1 i 3-2, a kod tog rezultata su imali i igrača više na terenu, budući da je u 65. minuti gostujući igrač Craig Bellamy dobio drugi žuti karton.

No, kako je na jednoj strani zabijao Ivan Klasnić, tako je za domaćina koban bio Argentinac Carlos Tevez koji je postigao pogodak za 1-1, ali i onaj daleko bitniji u 77. minuti za konačnih 3-3.

Luka Modrić, 24-godišnji hrvatski reprezentativac je u subotu prvi put zaigrao za svoj Tottenham nakon duga tri i pol mjeseca pauze, prouzročene lomom fibule tijekom dvoboja 4. kola Premiershipa s Birmingham Cityjem, 29. kolovoza u Londonu.

Modrić je ušao u igru u 60. minuti umjesto Palaciosa u jeku napada Tottenhama koji je od 3. minute (strijelac Doyle) lovio na svom White Hart Laneu vodstvo Wolverhamptona. No, unatoč brojim šansama nisu uspjeli do kraja utakmice baciti na koljena suparničkog vratara Hahnemanna, te je Wolverhampton iznenađujće slavio 1-0.

Nije Tottenham bio toliko konkretan, koliko nastrljiv, pa se uglavnom pokušavalo zaprijetiti nakon prekida ili udarcima iz daljine. Ipak, najljepšu šansu su kreirali u 78. minuti kada je Vedran Ćorluka nabacio nisku loptu s desne strane u šesnaesterac. Tamo ju je dočekao Niko Kranjčar, ali je pomalo šeprtljavo pucao desnom nogom sa sedam-osam metara. Odmah nakon te akcije je Kranjčar zamijenjen.

Do kraja je Wolverhampton ipak uspio proslaviti drugu pobjedu sezone u gostima, dok je Tottenham upisao treći poraz na svom stadionu.

Chelsea je do 16. kola imao strašnu domaću statistiku u Premiershipu. Sedam utakmica, sedam pobjeda i razlika pogodaka 20-1! No, ove subote nisu niti pobijedili, a primili su čak tri pogotka (s Evertonom 3-3).

Zanimljivo da je ovo bio prvi remi Chelseaja ove sezone u Premiershipu.

Premier liga, 16. kolo:

Birmingham City - West Ham 1-0 (Bowyer 52)

Bolton - Manchester City 3-3 (Klasnić 12, 53, Cahill 44 / Tevez 28, 77, Richards 45)

Burnley - Fulham 1-1 (Elliott 60 / Zamora 50)

Chelsea - Everton 3-3 (Drogba 18, 59, Anelka 23 / Čech 12-ag, Yakubu 45, Saha 64)

Hull City - Blackburn 0-0

Sunderland - Portsmouth 1-1 (Bent 23 / Kaboul 90)

Tottenham - Wolverhampton 0-1 (Doyle 3)

Stoke City - Wigan 2-2 (Tuncay 37, Shawcross 74 / Boyce 15, Figueroa 72)

Manchester United - Aston Villa (kasnije)

Redoslijed: 1. Chelsea 37, 2. Manchester United 34 (-1), 3. Arsenal 28 (-2), 4. Tottenham 27, 5. Aston Villa 26 (-1)...

Vezane vijesti

Real spreman platiti 30 milijuna funti za Modrića

Real spreman platiti 30 milijuna funti za Modrića

Španjolski prvak Real Madrid spreman je platiti Tottenhamu 30 milijuna funti za hrvatskog veznog nogometaša Luku Modrića, navodi u petak Daily… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika