13.12.2009. / 11:04

Autor: Nacionalova redakcija

Andrija u napadu: Hebrang 'oprao' Bandića, Vidoševića i Primorca

"Pogledajte Vidoševićeve umjetnine čiju procjenu ne dopušta. I on želi biti predsjednik? Koja je to poruka građanima, a koja svijetu? Ako takav čovjek sutra bude vodio državu, onda zaboravite na borbu protiv kriminala i korupcije", upozorio je Hebrang

Andrija HebrangAndrija Hebrang"Mislim da Milan Bandić izbjegava sučeljavanja kako se ne bi otkrilo pitanje pokrića njegovih troškova u ovoj kampanji, njegovih darova koje dijeli na kamione, gotovinskog plaćanja različitih promidžbenih aktivnosti i kroz to njegove cjelokupne gradonačelničke funkcije koja je, očito, izvor tog novca", komentirao je za Jutarnji list predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang Bandićev nedolazak na Novu TV

"Osim toga, Bandić se boji se da se pokrene drugo pitanje. On je, naime, gradonačelnik na godišnjem odmoru, šef milijunskog Zagreba kojemu nije prošao proračun. A on je otišao i ostavio Grad. Što bi radio kao predsjednik države? Ostavio državu na cjedilu i otišao na godišnji odmor", istaknuo je Hebrang i dodao kako je treći razlog Bandićevih nedolazaka na sučeljavanje njegovo vrlo oskudno poznavanje politike na državnoj razini.

Bandić potrošio 25 milijuna kuna

Hebrang se zapitao kako to da Bandić kao nezavisni kandidat može imati najbogatiju kampanju.

"Kad zbrojite njegove oglase u novinama, džambo plakate, minutažu na TV-u i dodate kamione naranči i lopti koje daruje te najskuplje glazbenike koji mu nastupaju, onda je lako izračunati da je do sada potrošio oko 25 milijuna kuna. U pravnoj državi svatko bi morao pokazati podrijetlo tog novca. Bandić, zapravo, pliva na površini nedorečene pravne države", kaže Hebrang.

U razgovoru za Jutarnji list predsjednički kandidat HDZ-a osvrnuo se i na druga dva kandidata s kojima se bori za ulazak u drugi krug izbora. Nakon što je napao Bandića, ništa bolje nisu prošli niti Nadan Vidošević i Dragan Primorac.

Sive zone

"Veseli me što Primorac i Vidošević jedan na drugom iznose istinu jer birači to moraju znati. Ono zbog čega ja prosvjedujem kad su u pitanju svi kandidati, a posebno njih trojica, je to da svi oni imaju sive zone u biografijama. Pogledajte njihove sive zone od 1991. do 1995. i pogledajte sivu zonu Primorca u razdoblju kad je postao profesor. A profesor je postao dok je bio resorni ministar u visokom obrazovanju. To je nezamislivo. U svijetu bi takav profesor bio diskvalificiran za sva vremena", kaže Hebrang.

Komentirajući Vidoševića, Hebrang je ponovio kako vrijednost njegove imovine iznosi nekoliko desetaka milijuna eura.

Izbori velikog kapitala

"Pogledajte Vidoševićeve umjetnine čiju procjenu ne dopušta. I on želi biti predsjednik? Koja je to poruka građanima, a koja svijetu? Ako takav čovjek sutra bude vodio državu, onda zaboravite na borbu protiv kriminala i korupcije", upozorio je Hebrang. Dodao je kako su preko Bandića i Vidoševića ovi izbori postali izbori velikog kapitala.

"I kad pogledate cjelokupan lik i djelo Dragana Primorca, pitate se je li moguće da taj čovjek ulazi u predsjedničku utrku. Takve ljude ja zovem cik-cak ljudima. On cijeli život ide cik-cak i gleda šta je aktualno da se tamo pridruži. To je čovjek koji gleda samo svoje osobne interese', kaže HDZ-ov kandidat za predsjednika republike.

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 13.12.09. 12:39

Izgleda mi da Hebrang ovim izjavama ne radi za sebe, nego me vise podsjeca na clana stozera Iva Josipovica, jer na njegov mlin nagoni vodu.


registracija
6/10/09

pfefer, 13.12.09. 13:50

dobro zbori andrija lopov do lopova odakle bandiču pare oprao bandič zagreb


registracija
16/6/09

Trenk, 13.12.09. 19:08

Promatrajuci do sadasnju kampanju-moj glas
gospodinu Hebrangu.
Steta sto ga pamtimo po nekim neprimjerenim izjavama.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika