14.12.2009. / 10:07

Autor: Martina Čizmić

Propao Vladin plan štednje: Službenicima ipak 1250 kuna božićnice

Sindikati su već najavili da će tužiti državu i sudskim putem tražiti isplatu razlike ukoliko Vlada odluči na svoju ruku isplatiti manje božićnice

Sindikalisti prijete tužbom ukoliko vlada ne isplati pune božićniceSindikalisti prijete tužbom ukoliko vlada ne isplati pune božićniceŠtednja na hrvatski način iz dana u dan poprima novi izgled. I dok će zaposleni u privatnom sektoru biti sretni ako sljedeću godinu dočekaju na poslu, u državnim službama željno se iščekuje božićnica.

Prema kolektivnom ugovoru ona bi trebala iznositi 1250 kuna i u nekim se državnim tvrtkama već počela isplaćivati.

Vlada kasni sa štednjom

Stoga su u Vladi pozvali na razgovore predstavnike sindikata, ne bi li s njima dogovorili barem smanjenje božićnice sa 1250 na 500 kuna, kako se ne bi dodatno opteretio državni proračun. No, dva dana pregovora nije polučilo nikakve rezultate.

Prije svega jer je Vlada u pregovore krenula prekasno, nakon što su neke ustanove već isplatile božićnice, a onda i jer sindikati imaju crno na bijelome da im Vlada garantira božićnice.

Sindikati su već najavili da će tužiti državu i sudskim putem tražiti isplatu razlike ukoliko Vlada odluči na svoju ruku isplatiti manje božićnice.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

registracija
11/12/09

excalibur, 14.12.09. 10:54

Vlada....štednja? Jeste li vi normalni!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika