14.12.2009. / 12:07

Autor: Boris Bilas

Berlusconi se oporavlja od napada: Slomljen mu je nos, oštećena usnica i dva zuba

"Berlusconi je jako razočaran, pogodio ga je čin nasilja", izjavio je njegov glasnogovornik, Paolo Bonaiuti

Slivio Berlusconi i napadač Massimo Tartaglia (Foto: Reuters)Slivio Berlusconi i napadač Massimo Tartaglia (Foto: Reuters)Nakon sinoćnjeg napada u Milanu, talijanski premijer Silvio Berlusconi je noć proveo u bolnici. Psihički labilan počinitelj ga je udario u lice - po svemu sudeći turističkim suvenirom, modelom tamošnje katedrale.

U bolnici će biti zadržan još jedan dan, a talijanske agencije javljaju kako je Berlusconi jutros nakon buđenja prvo zatražio - novine. Naslovnice talijanskih medija danas su prepravljene fotografijama okrvavljenog premijera.

"Berlusconi je jako razočaran, pogodio ga je čin nasilja", izjavio je njegov glasnogovornik, Paolo Bonaiuti.

Oporavak od nekoliko tjedana

Liječnici bolnice San Raffaele u Milanu su priopćili kako je premijeru slomljena nosna kost, oštećena dva zuba i povrijeđena usnica. Za svaki slučaj je provjereno, da li je pretrpio i potres mozga ali liječnici nisu mogli utvrditi smetnje. Berlusconijev liječnik Alberto Zangrillo je naveo kako će se Berlusconi u potpunosti od napada oporaviti tek za nekoliko tjedana.

Počinitelj, 42-godišnji Massimo Tartaglia, je odmah uhvaćen i radi se o osobi koja je do sada policiji upala u oči po više prometnih prekršaja - zbog čega mu je nedavno poništena vozačka dozvola, ali i koja je već desetak godina na liječenju zbog duševnih poremećaja.

Kampanja mržnje

Predsjednik Lege Nord, Umberto Bossi tvrdi kako je to bio "teroristički čin", a ističe se i kako je to posljedica "kampanje mržnje" prema sadašnjem premijeru. Ipak, i političari ljevice su gotovo jednoglasno osudili fizički napad na talijanskog premijera.

No, na Facebooku nema previše simpatije prema talijanskom premijeru te je već osnovano nekoliko grupa podrške napadaču. Tako su jednu od njih osnovali obožavatelji "quello che ha dato un cazzotto a Berlusconi". Dakle, obožavatelji "onoga koji je udario Berlusconija".

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

registracija
24/11/09

friz, 14.12.09. 12:45

Berlusconi!Ovo ti je za Obamu,kojem nisi ni do gležnja!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika