14.12.2009. / 14:30

Autor: Totalsport

Platini: Žestoko ćemo se obračunati s kladiteljskom mafijom

Europska nogometna federacija (UEFA) nastavlja svoj križarski rat s kladiteljskom mafijom i svim čimbenicima koji namještaju rezultate nogometnih utakmica

Michel PlatiniMichel PlatiniEuropska nogometna federacija (UEFA) nastavlja svoj križarski rat s kladiteljskom mafijom i svim čimbenicima koji namještaju rezultate nogometnih utakmica.

Nagovijestio je to nanovo Michel Platini, predsjednik UEFA-e, i to nakon što je u Nyon stiglo ažurirano izvješće poslije istrage koju je pokrenulo Njemačko državno odvjetništvo.

- Budemo li znali rezultat utakmica prije no što one budu počinjale, nogomet će propasti. Djeca će ga prestati igrati, ljudi će ga prestati gledati. Angažirat ćemo sva moguća sredstva da bismo se borili protiv onih koji varaju - izjavio je Platini.

- Utemeljili smo Sustav za otkrivanje kladiteljskih prevara, koji motri kladioničarsko tržište 24 sata na dan, sedam dana tjedno i 365 dana godišnje - dodao je generalni tajnik UEFA-e Gianni Infantino nastavivši:

- Žestoko ćemo kazniti svakog tko je manipulirao rezultatima nogometnih utakmica. Uspostavili smo suradnju s policijom kako bismo bili sigurni da će te kriminalne radnje biti srezane. Želimo odstraniti tumor s nogometnog tijela dok ne bude prekasno. To je izazov, ali mi smo spremni.

Vezane vijesti

"Nisam sretan zbog Hrvatske!"

"Nisam sretan zbog Hrvatske!"

Od početka Europskog prvenstva u nogometu čitamo o rasističkim izgredima fanova. Predsjednik UEFA-e Michel Platini u tom je kontekstu vrlo oštro… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika