14.12.2009. / 20:00

Autor: Totalsport

Olić najavio jesenju titulu, Van Gaal u klompama

Je li moguće da Bayern nakon točno 50 kola prvi put u Bundesligi izbije na čelo ljestvice, te time ujedno osvoji naslov jesenskih bundesligaških prvaka?, pita se njemački dnevnik Bild

Louis van GaalLouis van GaalJe li moguće da Bayern nakon točno 50 kola prvi put u Bundesligi izbije na čelo ljestvice, te time ujedno osvoji naslov jesenskih bundesligaških prvaka?, pita se njemački dnevnik Bild.

Pozitivno odgovara hrvatski nogometaš Bavaraca Ivica Olić.

- Naravno da možemo. Nadomak smo tome – kaže Olić, s kojim se, međutim, ne slaže izvršni predsjednik Karl-Heinz Rummenigge:

- Nismo bili depresivni kad nam nije išlo pa nam ne valja niti sada biti euforičan. Prognoziram da će jesenski prvak biti Bayer Leverkusen.

U posljednjem kolu vodeći Bayer (32 boda) dočekuje u Leverkusenu Borussiju iz Mönchengladbacha, drugoplasirani Schalke (31) Mainza, a trećeplasirani Bayern (30) Herthu.

Iza Bayerna u svakom je slučaju 50 dugih kola otkako nisu bili na čelu bundesligaške ljestvice. Zadnji se put to dogodilo na kraju sezone 2007/2008, koju su Bavarci završili trijumfalno.

Nizozemski trener Bayerna Louis van Gaal u nedjelju pak pred TV-kamerama u ZDF-ovoj emisiji Sportstudio iznenadio gledatelje svojom – obućom.

Na prijedlog voditeljice Katrin Müller-Hohenstein (44) u nacionalnome je nizozemskom simbolu, klompama, Van Gaal okušao vlastitu preciznost. Pokušao je pogoditi rupu u improviziranome studijskom golu. Nije uspio. Kad je ponovno obuo svoje crne elegantne cipele bio je precizniji: pogodio je pri dvama od pet pokušaja.

Istom je prilikom Nizozemac otkrio, referiravši se na voditeljičino pitanje o njegovoj generalskoj strogosti, da ga supruga odmilja zove "Softie (Mekušac)", te da uživa u druženju s unucima.

- Mogu reći da sam vrlo pažljiv djed.

Publika je Nizozemca, očito lišenog pritiska nakon nekoliko važnih pobjeda, upoznala u vrlo opuštenom i neobaveznom izdanju.

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika