15.12.2009. / 18:08

Autor: Nacionalova redakcija

Mesić o Petraču: Poštovat ću odluku komisije o pomilovanju

"Dosad sam uvijek poštovao odluku Komisije za pomilovanja pa će tako biti i ovaj put, kada je na dnevnom redu Hrvoje Petrač"

Stjepan MesićStjepan MesićIako je predsjednik Stjepan Mesić navodno već donio odluku o pomilovanju Hrvoja Petrača, o čemu je, kako neki tvrde, već i obavijestio premijerku Jadranku Kosor, on sam danas je u izjavi za Večernji list opovrgnuo tu informaciju rekavši kako odluku još nije donio jer čeka mišljenje Komisije za pomilovanja.

"Dosad sam uvijek poštovao odluku Komisije za pomilovanja pa će tako biti i ovaj put, kada je na dnevnom redu Hrvoje Petrač. Nismo se nikada razmimoišli u stavovima. Ako ga oni odbiju predložiti za pomilovanje i ja ću biti za to", rekao je Mesić za Večernji list.

Premijerka Kosor je, tvrdi se, upozorila Mesića da će moguće pomilovanje Petrača naići na negativni odjek i biti upisano u još jedno sporno pomilovanje. Međutim, član komisije Vladimir Faber kaže kako je od svih pomnilovanja odjeke u javnosti izazvalo njih samo jedan posto.

Da li će u tih jedan posto biti i pomilovanje Hrvoja Petrača javnost bi trebala saznati u razdoblju između Božića i Nove godine kada bi mesić trebao obajviti svoju odluku.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika