16.12.2009. / 10:50

Autor: Nacionalova redakcija

Milijunske štete u Dubrovniku: Grad bez struje, grijanja, vode, telefona

Očekuje se da će se u pogon staviti staro postrojenje koje je zatvoreno 2007. godine. Na pitanje zašto je izgorjelo postrojenje staro samo dvije godine, za sad nema odgoovra

Uzrok sinoćnjeg požara na glavnoj dubrovačkoj 35-kilovoltnoj trafostanici u Komolcu još uvijek nije poznat, a u požaru je potpuno uništen novi pogon otvoren prije dvije godine, doznaje se jutros od direktora HEP-ovog distribucijskog područja Dubrovnik Milivoja Bendera.

Stanovnici Dubrovnika, Župe dubrovačke i Konavala i dalje su bez električne energije, a prema Benderovim riječima, ovakvo ispadanje sustava napajanja električnom energijom na dubrovačkog području posljednji put se dogodio 2005. godine.

Prijeti nestašica vode

Šteta se mjeri milijunima kuna, a Dubrovniku i okolici prijeti i nestašica vode. Zasad je prekinuta opskrba vodom prema potrošačima u višim zonama. Također, zbog duljeg prekida u napajanju električnom energijom, nastali su prekidi u fiksnom telefonskom prometu izvan užeg područja grada Dubrovnika, a u mobilnoj telefoniji na samom području grada Dubrovnika, javlja HRT.

U gradu ne rade banke, mnoge trgovine, benzinske postaje, a neki slastičari odlučili su podijeliti kolače jer će ionako propasti bez hlađenja.

Iako se najavljivalo da će kvar biti uklonjen do jutra, Državna služba za zaštitu i spašavanje u Dubrovniku izvijestila je da struje neće biti do poslijepodne, a prema nekim informacijama bez električne energije grad bi mogao biti čak nekoliko dana. Naime, prema informacijama Večernjeg lista šteta na trafostanici je vrlo velika te je pitanje koliko će vremena trebati da se osposobi za rad.

Drugi požar u nekoliko dana

Zbog toga se očekuje da će se u pogon staviti staro postrojenje koje je zatvoreno 2007. godine. Na pitanje zašto je izgorjelo postrojenje staro samo dvije godine, za sad nema odgoovra.

Zanimljivo, kako je prije nekoliko dana izgorjela je i trafostanica kod dubrovačke Opće bolnice. Nakon 2005. godine ovo je prvi potpuni ispad iz elektrosustava dubrovačkog područja koje još uvijek nema riješen alternativni pravac napajanja.

Zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Tatjana Šimac Bonačić preporučila je da roditelji danas ne šalju djecu u školu, o čemu će se uskoro donijeti i službena odluka.

Vezane vijesti

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika