16.12.2009. / 14:40

Autor: Totalsport

Sanchez: Hendikep me ne ograničava u igri

Razgovor s Alexom Sanchezom, hendikepiranim napadačem španjolskog nogometnog prvoligaša Zaragoze, napravio je nogometni magazin Four Four Two

Alex SanchezAlex SanchezRazgovor s Alexom Sanchezom, hendikepiranim napadačem španjolskog nogometnog prvoligaša Zaragoze, napravio je nogometni magazin Four Four Two.

Iako mu od rođenja nedostaje dio desne ruke, to nije omelo 20-godišnjeg Sancheza da postane prvi, na takav način, hendikepirani nogometaš s minutažom u Primeri. Prve profesionalne minute sakupio je u susretu 10. prvenstvenog kola u kojem je njegova momčad poražena kod Valencije 3-1. Bilo je to 8. studenoga, a Sanchez je odigrao posljednjih petnaestak minuta susreta zamijenivši na travnjaku Angela Lafitu.

*Debitirali ste za prvu Zaragozinu momčad protiv Valencije. Jeste li iznenađeni brzinom kojom se sve oko vas odvija?

- Ne, za to sam radio. Nekolicina igrača iz prve postave je ozlijeđeno, pa je sasvim normalno da se trener okrenuo igračima s klupe, a ja sam jedan od njih.

*Rođeni ste bez dijela jedne ruke (desne). Je li to usporavalo u igračkom razvoju?

- Baš naprotiv. Počeo sam igrati nogomet kao petogodišnjak, a potom se iz lokalne momčadi preselio u Zaragozinu. To je nešto čemu sam oduvijek težio i u čemu me ništa nije ograničavalo. Ne postoje granice osim onih koje si sami želite nametnuti.

*Jeste li zbog toga bili još odlučniji u namjeri da uspijete?

- Ne. Uvijek sam želio napraviti karijeru u nogometu i to je ono što me je guralo prema naprijed.

*Kako ste dočekani od strane suigrača?

- Svi su bili sjajni. Prvotimci su me odmah učinili članom momčadi. Lako sam se uklopio, zbog čega sam zahvalan svim suigračima.

*Utječe li Vaš hendikep na samu igru?

- Ne. Ja sam centralni napadač momčadi i nikad nisam imao problema. Čak i branim kada se zabavljamo na treningu.

*Komentiraju li suparnički igrači Vaš hendikep?

- Da, ali ne smeta me to. Istovremeno, svi su svjesni da je to nešto s čime se ne treba šaliti, a kako bivam stariji tako imam i manje problema s time.

*Osjećate li se kao uzor hendikepiranim osobama?

- To svakako nije nešto čemu sam težio, no ako moj primjer može poslužiti drugima ili djeci da ostvare nešto što žele, tim bolje. Igrali smo nedavno protiv Malage u Kupu kralja (1-1, 0-0, op.a.) i hendikepirano dijete mi je prišlo, pa smo razgovarali. Bio je to divan trenutak. Mislim da sam ja bio više uzbuđen od njega - zaključio je Sanchez.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika