17.12.2009. / 14:15

Autor: Hina

Pusić: Afera vezana uz Hypo banku može destabilizirati situaciju u Hrvatskoj

"Zato raščišćavanje korupcije apsolutno, ali skrivanje i destabilizacija vlade kao način samoobrane je apsolutno neprihvatljivo", istaknula je. Smatra kako je za bivšeg premijera Ivu Sanadera i sve nas bolje da se ta situacija riješi, a ne da se ide na destabilizaciju vlade i države

Vesna PusićVesna PusićHNS-ova predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić rekla je na današnjoj konferenciji za novinare kako pitanje raščišćavanja sumnje na korupciju vezane uz Hypo banku može destabilizirati situaciju u HDZ-u, ali i kroz to destabilizirati situaciju u zemlji.

Pusić smatra da svatko mora biti odgovoran za svoje političke ili bilo kakve druge poteze te da se u takvim situacijama stabilnost zemlje ili vlade ne može koristiti kao neka vrsta paravana iza koje se skriva i pokušava otkloniti mogućnost da se raščiste nejasne situacije koje su se javile.

Vrlo ozbiljna situacija

"Zato raščišćavanje korupcije apsolutno, ali skrivanje i destabilizacija vlade kao način samoobrane je apsolutno neprihvatljivo", istaknula je. Smatra kako je za bivšeg premijera Ivu Sanadera i sve nas bolje da se ta situacija riješi, a ne da se ide na destabilizaciju vlade i države. Ocijenila je kako je situacija vrlo ozbiljna te da postoji određena razina uznemirenosti.

Pozivajući građane da izađu na predsjedničke izbore Pusić je ocijenila da oko 60 do 70 posto ljudi planira izaći na izbore, ali da gotovo polovica njih još nije donijela odluku kojeg će kandidata podržati.

Napominjući da je ovo ozbiljno vrijeme naglasila je kako je važno da se izabere osoba koja ima potrebna znanja da Hrvatsku uvede u EU i osigura stabilnost zemlje, osigura hrvatsko vodstvo u europeizaciji regije i sl.

Kampanji dva milijuna kuna donacija

Upitana zašto u svoju karticu nije uvela kuću koju na Floridi ima njen suprug, Pusić je kazala da na Floridi kuću ima njen svekar, koji u njoj i živi. "Istina je da njegovu njegovu kuću nisam prijavila kao svoju, niti bi mi ikad to palo na pamet", rekla je.

Upitan o financijskim troškovima kampanje glasnogovornik Boris Blažeković rekao je da je od fizičkih i pravnih osoba prikupljeno dva milijuna kuna, a najveći donator je HNS. Dodao je da će DIP-u sutra predati izviješće s imenima donatora te u što su se sredstva utrošila. Najavio je da će se u kampanji potrošiti još oko milijuna kuna za televizijske spotove.

Vezane vijesti

'Hrvatska je primjer za regiju'

'Hrvatska je primjer za regiju'

Hrvatska je na putu u Europsku uniju prošla dug i uspješan put reformi i njezin uspjeh može poslužiti kao primjer za druge zemlje regije, rekao je u… Više

Komentari

registracija
17/12/09

konjica, 17.12.09. 20:26

vesna,vesna,zašto ti raste nosić


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika