18.12.2009. / 10:53

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Bandić: U kampanji ću potrošiti između pet i sedam miljuna kuna

"Svaka lipa i kuna bit će transparentna. Nemam nijednog krupnog financijera", rekao je Bandić

Milan BandićMilan BandićOsim što pada u snijeg i na koljenima kliže po ledu, Milan Bandić u predsjedničkoj kampanji troši i dosta novca. Tako je u petak ujutro na konferneciji za novinare u Splitu zagrebački gradonačelnik priznao kako će njegova predizborna promidžba koštati između pet i sedam milijuna kuna.

Bandić je kazao i da njegov stožer priprema izvješće o financiranju predizborne kampanje, o čemu će izvjestiti 20. prosinca.

"Svaka lipa i kuna bit će transparentna. Nemam nijednog krupnog financijera", rekao je Bandić.

'Sačić je nevin'

Odgovarajući na novinarska pitanja, Bandić je za bivšeg zamjenika zapovjednika Specijalne policije Željka Sačića, koji je jučer uhićen u okviru istrage ratnog zločina u selu Grubori nakon Oluje, rekao kako je "uvjeren da je Sačić nevin".

"Sačić je moj prijatelj i mislim da će istina pobijediti. On je jedan pošten čovjek koji se borio za Hrvatsku i nije sudjelovao u zločinima", smatra Bandić. Dodao je kako treba "pustiti pravnu državu da uradi svoj dio posla".

"Inače, da mi je brat, ako je napravio zločin to treba procesuirati i sankcionirati - to je moj načelan stav prema svima", rekao je Bandić.

Četiri dana u BiH

Izvijestio je kako je od dosadašnja 34 dana predizborne kampanje, četiri proveo u Bosni i Hercegovini.

"Obišao sam u BiH naše državljane, ne samo Hrvate, nego i Bošnjake, u Cazinskoj, Kladuškoj i Bihaćkoj krajini", kazao je Bandić.

Ponovio je kako Hrvatima u BiH treba omogućiti stvaranje trećeg entiteta ukoliko se međunarodna zajednica i predstavnici triju naroda ne uspiju dogovoriti o ustavnim promjenama unutar institucionalnog okvira BiH. Vodstva hrvatskih političkih stranaka u BiH, rekao je, trebaju "pobijediti podjele i definirati strateški nacionalni interes u BiH".

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 20.12.09. 22:14

Samo toliko.A gdje su oni silni novci sto ih trosis po Herceg-Bosni?Racunica ne stima,pomnozi sa dva onda mozda.?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika