18.12.2009. / 12:45

Autor: Totalsport

Euroliga: Tomas najbolji strijelac kola, Marić opet MVP

U pobjedi Cibone protiv Fenerbahçea (bilo je 80-77) Marko Tomas ubacio je 28 poena. Najviše je to koševa od pojedinaca u susretima 8. kola košarkaške Eurolige

Marko TomasMarko TomasU pobjedi Cibone protiv Fenerbahçea (bilo je 80-77) Marko Tomas ubacio je 28 poena. Najviše je to koševa od pojedinaca u susretima 8. kola košarkaške Eurolige.

Za tri poena je gađao odličnih 6-10, za dva poena 2-7 i za jedan 6-6. Sve to mu je donijelo 21 indeksni bod u drugoj pobjedi zagrebačke momčadi u skupini A najjačeg klupskog košarkaškog natjecanja u Europi.

Dobra igra ipak nije pomogla Tomasu da se ugura među pet igrača s najvišim indeksom valorizacije u osmom kolu Eurolige, kojeg je, pak, obilježio Partizanov centar Aleks Marić. Uz 20 poena i 11 skokova u porazu 75-72 protiv Orleansa sakupio je Marić indeks 29, dovoljan za najkorisnijeg igrača (MVP) kola. Treći mu je to puta da je najbolji igrač lige u posljednja četiri kola, te je i dalje valorizacijskim pokazateljem vodeći košarkaš lige (prosjek 26.5).

Efesov Igor Rakočević učinkom je drugoplasirani igrač kola (indeks 27), no i njegova je momčad upisala poraz (Unicaja slavila 79-77).

Bivši playmaker Cibone Andrew Wisniewski trećeplasirani je igrač 8. euroligaškog kola. S indeksom 24 zasluženim nakon 16 poena i devet skokova bio je najbolji Maccabijev igrač u gostujućem porazu kod moskovskog CSKA (77-72). Za podjelu trećeg mjesta jednako je kvalitetan bio Žalgirisov krilni igrač Travis Watson (17 poena, 14 skokova u porazu 89-55 kod Barcelone).

Euroliga, najkorisniji igrači 8. kolo, valorizacijski indeks:

1. Aleks Marić (Partizan) 29

2. Igor Rakočević (Efes Pilsen) 27

3. Andrew Wisniewski (Maccabi) i Travis Watson (Žalgiris) 24

...

Vezane vijesti

Euroliga: Olympiacos preokrenuo -19 i uzeo naslov

Euroliga: Olympiacos preokrenuo -19 i uzeo naslov

Poluhorokom Georgiosa Printezisa na asistenciju Vassilisa Spanoulisa 0.7 sekundi prije kraja finala u Istanbulu, košarkaši Olympiacosa došli su do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika