18.12.2009. / 12:35

Autor: Nacionalova redakcija

Kikaš nije kriv: Ljubičić i Ćorić oslobođeni optužbe za zlouporabu položaja

Ljubičića se teretilo se da je od veljače do travnja 2008. omogućio Stipi Ćorićuda se koristi opel vectrom iako je Igor Rađenović, tada direktor Zagrebačkih cesta, odlučio ne produljivati ugovor s rent-a-car tvrtkom

Slobodan Ljubičić - KikašSlobodan Ljubičić - KikašBivši direktor Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić te bivši tehnički direktor Zagrebačkih cesta, Stipe Ćorić, oslobođeni su danas optužbi na Općinskom kaznenom sudu svih optužbi prijevare i zloporabe položaja u Zagrebačkim cestama.

Ljubičića, tada predsjednika uprave Holdinga, teretilo se da je od veljače do travnja 2008. omogućio Stipi Ćoriću, tehničkom direktoru Zagrebačkih cesta, da se koristi opel vectrom iako je Igor Rađenović, tada direktor Zagrebačkih cesta, odlučio ne produljivati ugovor s rent-a-car tvrtkom.

Nepravomoćnu su osuđujuću presudu dobili Josip Sabljić, osam mjeseci zatvora, te Srećko Vukanović, uvjetna kazna od pet mjeseci zatvora u tri godine kušnje. Petooptuženi Krešimir Marko Artuković također je oslobođen optužbe.

Krešimira Marka Artukovića teretilo se da je kao voditelj čuvarske službe u Zagrebačkim cestama sudjelovao u krađi betona iz tvrtke Pionir zbog čega su Sabljić i Vukanović proglašeni krivima. Oni su optuženi da su da su preko Zagrebačkih cesta oštetili Holding za 182.826 kuna. Navedenom dvojicu će biti oduzeta imovinska korist koju su stekli ovim kaznenim djelom.

Vezane vijesti

'Bandić je naručio premlaćivanje Rađenovića'

'Bandić je naručio premlaćivanje Rađenovića'

Tri godine nakon što je završio u zatvoru zbog premlaćivanja Igora Rađenovića, Miodrag Šimunac odlučio je otkriti ime naručitelja. Za Vijesti RTL-a… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 18.12.09. 13:35

Čini se kak naše pravosuđe ima stvarno velikih problema i kak blokada poglavlja iz pravosuđa nije slućajna kad nisu u stanju osuditi ovu lopinu od formata. Fuuuuuj!!!!!


registracija
11/12/09

excalibur, 18.12.09. 14:41

Lujo, Lujo....ne more Kikaš biti kriv,,,,,a triba i dvore Kikaševe obnovit...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika