18.12.2009. / 16:21

Autor: Hina

Gdje je nestalo 17 milijuna: Croatia leasing podnosi kaznene prijave

Po pisanju medija, iz Croatia leasinga nestalo je 17 milijuna kuna, a nova Uprava te tvrtke otkrila je da je stara Uprava financirala kupnju vozila za tri navedene tvrtke koje to nisu platile

Hrvoje Vojković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja i Nadzornog odbora Croatia leasigaHrvoje Vojković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja i Nadzornog odbora Croatia leasigaNadzorni odbor Croatia leasinga zadužila je Upravu te tvrtke da zbog mogućih nepravilnosti u poslovanju podnese kaznene prijave protiv tvrtki Conforto Auto, Conforto Trgovina i Pupek te da se o svemu obavijesti i HANFA.

Po pisanju medija, iz Croatia leasinga nestalo je 17 milijuna kuna, a nova Uprava te tvrtke otkrila je da je stara Uprava financirala kupnju vozila za tri navedene tvrtke koje to nisu platile.

"Nakon indikacija o nepravilnostima u poslovanju, Nadzorni odbor Croatia leasinga zadužio je Upravu da intenzivira naplatu potraživanja prema tim trima tvrtkama, a internu reviziju da utvrdi poslovne aktivnosti s tim tvrtkama", priopćila je danas Croatia osiguranje u čijem je sastavu Croatia leasing.

Croatia osiguranje navodi da je u prosincu 2009. prema naputku Vlade osnovala tim za provedbu antikorupcijskog programa i izradu antikorupcijskog plana, a da se nepravilnosti i korupcija u tvrtki sustavno istražuju lani od prosinca.

"Posljednjih šest mjeseci intenzivno surađujemo s Državnim odvjetništvom zbog više kaznenih djela. Zbog toga smo osnovali i radnu skupinu koja radi na razjašnjavanju tog i sličnih slučajeva", istaknuo je Hrvoje Vojković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja i Nadzornog odbora Croatia leasiga.

O detaljima interne istrage, kao i okolnostima vezanim uz kaznenu prijavu DORH-u, javnost će biti obaviještena po završetku istrage, navode u Croatia osiguranju.

Vezane vijesti

J. Kosor prekršila vlastiti antikorupcijski program

J. Kosor prekršila vlastiti antikorupcijski program

Gostujući u emisiji "Nedjeljom u 2" bivši čelnik Croatia osiguranja, Damir Mihanović javno je ispričao sve o aferi Fimi media koju je razotkrio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika