18.12.2009. / 16:26

Autor: Hina

Nagrada za bojkot suđenja: ICTY Karadžiću dao dodatni novac za pripremu obrane

Suđenje Karadžiću zakazano je za 1. ožujka, nakon što mu je zbog bojkota suđenja raspravno vijeće odobrilo dodatno vrijeme za pripremu obrane

Radovan KaradžićRadovan KaradžićPredsjednik Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) dodijelio je u petak Radovanu Karadžiću, nekadašnjem političkom vođi bosanskih Srba optuženom za genocid i ratne zločine, dodatnu svotu novca za pripremu svoje obrane.

Prema riječima Patricka Robinsona, prijašnjom odlukom sudskog tajništva da se pravnim savjetnicima Radovana Karadžića plati 4.500 sati rada nisu uzeti u obzir razmjeri tog slučaja.

Robinson je objasnio da bi se Karadžiću trebalo dodijeliti 7.500 sati rada na pravnim poslovima vrijednim oko 165.000 eura.

Suđenje Karadžiću zakazano je za 1. ožujka, nakon što mu je zbog bojkota suđenja raspravno vijeće odobrilo dodatno vrijeme za pripremu obrane.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika