19.12.2009. / 18:08

Autor: Hina

Arbeit macht frei: Interpol se uključio u potragu za ukradenim natpisom iz Auschwitza

Osobi koja pruži informaciju koja omogući pronalaženje lopova obećana je nagrada od 115 tisuća zlota (oko 210 tisuća kuna)

Poljska policija u subotu je zatražila pomoć Interpola i Europola u potrazi natpisom od lijevana željeza "Arbeit macht frei" koji je ukraden u petak u zoru s glavnog ulaza u bivši koncentracijski logor Auschwitz.

Glasnogovornica policije je rekla da je taj zadatak apsolutni prioritet za poljsku policiju.

"U muzeju bivšeg nacističkog logora, četrdesetak djelatnika, stručnjaka svih vrsta stalno rade na skupljanju maksimalnog broja informacija koje bi nas mogle navesti na trag lopovima", rekla je jedna glasnogovornica krakovske policije, zadužene za istragu.

Osobi koja pruži informaciju koja omogući pronalaženje lopova obećana je nagrada od 115 tisuća zlota (oko 210 tisuća kuna).

Direktor muzeja Auschwitza Piotr Cywinski priznao da je sustav nadzora daleko od učinkovitog. Lopovi su natpis ukrali tijekom izmjene zaštitara.

Vezane vijesti

Govor protiv zaborava

Govor protiv zaborava

Na putu prema dvorani Bundestaga je 91-godišnji Reich-Ranicki trebao pomoć - do govornice je došao oslanjajući se na njemačkog predsjednika… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika