19.12.2009. / 18:25

Autor: Hina

Rusija, Bjelorusija, i Kazahstan od 2012. jedinstveni gospodarski prostor

Na sastanku su bili čelnici sedam bivših sovjetskih republika, Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Armenije, Kirgistana, Tadžikistana i Turkmenistana, javlja Ria Novosti

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev i bjeloruski kolega Aleksander LukašenkoRuski predsjednik Dmitrij Medvedev i bjeloruski kolega Aleksander LukašenkoRuski predsjednik Dmitrij Medvedev, bjeloruski Aleksander Lukašenko i kazahstanski Nursultan Nazarbajev dogovorili su uspostavu jedinstvenog gospodarskog prostora od 1. siječnja 2012. godine, javljaju ruske agencije.

"Kanimo nastaviti produbljivati integracijske procese u prostoru Eurazijske ekonomske zajednice, a kao idući cilj potvrđujemo spremnost na ustanovljenje zajedničkoga gospodarskog prostora u kojem će biti Bjelorusija, Kazahstan i Ruska Federacija od 1. siječnja 2012.", kaže se u priopćenju koje su trojica šefova država izdala u subotu nakon neformalnog summita sedam bivših sovjetskih zemalja u Kazahstanu, a prenosi Itar-Tass.

Na sastanku su bili čelnici sedam bivših sovjetskih republika, Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Armenije, Kirgistana, Tadžikistana i Turkmenistana, javlja Ria Novosti.

Medvedev, Lukašenko i Nazarbajev potpisali su 27. studenoga u Minsku sporazume kojima se stvara carinska unija s jedinstvenim tarifama, čime je utrt put za zajednički gospodarski prostor.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika