21.12.2009. / 14:15

Autor: Totalsport

Najgori start Juventusa nakon 1998/99

Šokantni domaći poraz na domaćem terenu od Catanije (2-1) samo je produbio ionako veliku krizu torinskog Juventusa. Izgubili su peti puta u zadnjih šest nastupa

Juventusova klupa na čelu s trenerom Cirom FerraromJuventusova klupa na čelu s trenerom Cirom FerraromŠokantni domaći poraz na domaćem terenu od Catanije (2-1) samo je produbio ionako veliku krizu torinskog Juventusa. Izgubili su peti puta u zadnjih šest nastupa.

Kada je u pitanju domaće prvenstvo ovo je najgori start nakon daleke sezone 1998/99. I tada je Juventus, kao i ove sezone, imao pet poraza, a prije jedanaest sezona pao je tadašnji trener, a današnji talijanski izbornik Marcello Lippi. No, ove sezone trener Ciro Ferrara nije platio otkazom.

- Da sam kojim slučajem ja na tom mjestu odavno bi me potjerali - samo je dometnuo Claudio Ranieri, koji je prošle godine smijenjen u Juventusu, te je na njegovo mjesto doveden Ferrara. Ranieri, pak, trenutačno obavlja vrlo dobar posao u Romi koju je doveo sve do četvrtog mjesta na ljestvici prije zimske pauze.

Catania je sa Sinišom Mihajlovićem kao trenerom pobijedila u Torinu prvi put nakon 1963. godine!

Kada smo već kod rekorda recimo da su samo dva nogometaša u Seriji A participirali u svim utakmicama u kalendarskoj 2009. godini. U pitanju su Sergio Pellisier iz Chieva i neuništivi 36-godišnji Argentinac Javier Zanetti iz Intera.

Čak štoviše, Zanetti nije u niti jednoj od njih izašao s travnjaka. U kompletu je odradio 3430 minuta. Po pitanju Zanettija niti to nije sve. Kapetan Intera je odigrao 50 utakmica zaredom za Inter u svim natjecanjima tijekom 2009. godine. Odradio je kompletnih 4630 minuta.

Vezane vijesti

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Talijanski nogometni reprezentativac Sebastian Giovinco, 25-godišnji ofenzivni veznjak, vraća se u Juventus koji je od Parme otkupio 50% ugovornih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika